close

Het zwembroekenseizoen is weer in aantocht en de nieuwste modellen van verschillende merken druppelen langzaam binnen. Door de jaren heen is het keuzeaanbod steeds groter geworden. Jouw missie is: een zwembroek kopen. Maar er is inmiddels zowel keuze, dus welke kies je? Over het algemeen geldt dat alle zwembroeken zijn gemaakt van materiaal dat nat of droog, niet doorschijnend is en lekker snel opdroogt. Kort gezegd zijn er vier verschillende soorten zwembroeken te onderscheiden:

De strakke zwemslip

Deze echte klassieker is er met korte (de zogenaamde “Speedo”) en lange pijpjes. De zwembroek, die vooral geliefd is onder wedstrijdzwemmers, heeft de laatste jaren toch wel flink aan populariteit verloren en is hij ingeruild voor de wat wijdere versies. Maar als je op vakantie gaat naar Italië of Frankrijk, dan is het zeker het overwegen waard om dit model in je backpack te doen!

De zwemboxer

De zwemboxer lijkt erg op de strakke zwemslip, maar is een tikkeltje langer. Sommige (wedstrijd) zwemmers kiezen voor de zwemboxer in plaats van de strakke zwemslip, omdat de zwemboxer wat losser zit en iets meer bedekking biedt dan de weinig verhullende strakke zwemslip. Deze zwembroek is het meest geschikt voor mannen de benen niet vergeten te trainen in de sportschool.

Niet vergeten: in de meeste zwembaden en campings in Frankrijk en Italië is nauwsluitende badkleding verplicht.

Kort zwemshort

Deze zwembroek wordt genoemd als dé trend van 2020. In 2019 zagen we ze al iets korter dan het jaar daarvoor, maar in 2020 mag het nog korter. Deze broeken komen ongeveer tot op de helft van je bovenbeen of hoger. Ze zijn geschikt voor bijna elk figuur en een pluspunt is dat door de korte pijpen, je benen lekker lang lijken. Kies liever niet voor deze variant wanneer je slanke benen hebt.

De zwembermuda

De zwembermuda is de laatste jaren de populairste zwembroek voor mannen. Hij zit lekker los, ziet er stoer uit en wordt door de grote merken ruim vertegenwoordigd. Een zwemboxer is de ideale zwembroek voor op het strand, droogt lekker snel en is ook na het zwemmen prima te dragen onder een shirt. Dat laatste is dan weer handig als je niet zoveel kleding mee kan nemen op reis. Vaak hebben deze soort zwemshorts ook (afsluitbare) zakken, zodat je bijvoorbeeld geld of je telefoon mee kan nemen.

De keuze is reuze, maar bij een zwembroek voor heren is het belangrijk dat je niet vergeet dat het het allerbelangrijkst is dat je je goed voelt in wat je aan hebt. Alleen dan kan je optimaal genieten van je vakantie!

Tags : zwembroekzwemmen

Leave a Response