close

De tijd van het jaar is er weer dat we met zijn allen met de auto naar onze zuiderburen rijden. En verder! Naast België zijn natuurlijk Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland populaire vakantiebestemmingen. Het meest gekozen vervoermiddel voor een vakantie in deze landen is toch wel de auto. Maar dat is geen nieuwe informatie. Wat wel nieuw is; er komen steeds meer regels bij en die zijn per land verschillend. Denk aan verplichte artikelen in je auto als, blaastest, hesje, gevaren driehoek, verbandtrommel. Maar ook is het per land verschillende omtrent vignetten en milieustickers.

Milieusticker in Duitsland

Blijf je op de snelweg dan heb je eigenlijk geen milieusticker nodig. In de steden wel. Deze zones heten in Duitsland: ‘Umweltzones’. Ben je toch van plan om een stad in te rijden dan is de kans groot dat daar een milieuzone van kracht is. Overigens is dit niet in alle Duitse steden het geval. De verschillende milieuzones in Duitsland kun je online vinden. Een milieuzone herken je aan de Umweltzone verkeersbord.

milieusticker duitsland

Ook als gewone auto heb je een milieusticker Duitsland nodig en deze bestel je snel en eenvoudig online. Met een paar klikken heb je jouw milieusticker besteld en kun je zonder zorgen op vakantie. Ook riskeer je geen boetes!

Vignetten

Elk land heeft zijn eigen regels en wetten omtrent vignetten. Zo heb je voor Zwitserland een vignet nodig. Deze kost omgerekend ca. €40,00. Dit Zwitsers vignet kun je vervolgens het hele jaar gebruiken: tot 31 december. Het gaat dus per kalenderjaar. Dit is overigens een vignet in de vorm van een sticker. Voor Oostenrijk zijn er meerdere opties. Naast de sticker, die je kunt aanvragen voor 10 dagen, 2 maanden of een jaar, heb je ook een digitaal vignet. Ook voor het digitale Oostenrijkse vignet kun je kiezen tussen de 3 termijnen. Let op dat de kosten per type voertuig en met of zonder caravan kunnen verschillen.

Zonder zorgen op vakantie met de auto

Wat wij altijd doen is toch wel ruim van te voren bekijken wat we voor verplichte zaken moeten regelen. Naast het checken van bijvoorbeeld de geldigheid van je paspoort, checken we ook welke vignetten en andere stickers we nodig hebben. Ook gaan we globaal na of we nog andere tolwegen passeren zodat we niet voor verassingen komen te staan. Ga je bijvoorbeeld naar Frankrijk dan heb je geen vignet nodig. In sommige grote steden wel een milieusticker. Ook heb je een grote kans dat je enkele tolwegen tegenkomt. Wij hebben dan altijd een creditcard bij ons. Hiermee kun je eenvoudig en vooral snel door de poortjes. Dit is prettig voor jezelf maar ook voor de rij auto’s achter je!

Tags : automilieustickervakantievignetten

Leave a Response