close
road-1610959_1280

Op vakantie met de auto? Als je binnen Europa blijft ben je met de WA verzekering verzekerd. Eventuele schade die je een ander toebrengt wordt vergoed door de verzekeraar. Situaties in het buitenland zijn echter wezenlijk anders dan in Nederland

Extra

Veel reizigers sluiten een reisverzekering af. Deze verzekering geeft dekking voor buitengewone of onvoorziene kosten, medische kosten en bagage. De basisverzekering kan aangevuld worden met bijvoorbeeld een pechhulpverzekering en eenannuleringsverzekering. Voor de autorijder biedt de reisverzekering wel degelijk een extra bescherming.

Buitenland

Een ongeval kan in het buitenland ernstige consequenties hebben zeker als de auto onherstelbaar beschadigd is. Een WA-verzekering vergoedt uitsluitend de kosten van de ander als je hiervoor aansprakelijk bent. De eigen schade wordt niet vergoed. Een reisverzekering dekt in ieder geval de kosten van terugkeer naar Nederland. Een pechhulpverzekering geldt uitsluitend voor mechanische schade aan de auto. Schade vanwege een ongeval valt dus niet binnen de voorwaarden.

Tijdelijk

De beste zekerheid is een vakantie-cascoverzekering. Voor de periode dat je met de auto op vakantie bent, verzeker je voor alle schade aan de auto. De meeste verzekeraars bieden deze dekking als de auto niet ouder is dan tien jaar en meestal alleen als je ook de WA verzekering bij die verzekeraar hebt. Het is ook mogelijk om aanvullend een pechhulpverzekering af te sluiten.

Bijstand

Rechtsbijstand kan meeverzekerd worden bij de reisverzekering. Het betreft dan rechtshulp bij het verhalen van schade, verkeers- en strafzaken. Veel vakantiegangers hebben een rechtsbijstand bij verkeersongelukken al gedekt via een Internationale Reis- en Kredietbrief van de ANWB of een soortgelijke hulpdienst.

Vergelijken

Het risico bestaat dat je dubbel verzekerd bent voor bepaalde risico’s. Bij het tijdelijk afsluiten van verzekeringen dien je de polisvoorwaarden van je huidige verzekeringen goed door te nemen om te beoordelen waarvoor je in het buitenland verzekerd bent. De auto verzekering premie vergelijken vergelijken kan ook financieel voordeel opleveren. De premies van de WA-verzekeringen zijn onlangs fors verhoogd bij de verzekeraars. Het overstappen naar een andere verzekeraar kan al snel lonend zijn.

De premies voor een WA-verzekering zijn de afgelopen jaren sterk gestegen, vooral voor jongeren. Verzekeringsmaatschappijen hebben meer en vaker schade moeten vergoeden. Verzekeraars hanteren risicoprofielen voor verschillende leeftijdsgroepen. Daarbij hebben jonge automobilisten nog geen schadevrije jaren opgebouwd.

Tags : autoautoverzekeringreisverzekering

Leave a Response