close

Een heleboel onervaren vakantiegangers zitten nog met de vraag, waarom zou ik een reisverzekering afsluiten? Gek genoeg zijn er honderden goede redenen waarom je niet op vakantie zou moeten gaan zonder een reisverzekering. Lees eens door deze post heen, ontdek de mogelijke financiële gevolgen van een vakantie zonder reisverzekering, lees gauw verder om jezelf alsnog te overtuigen.

Een reisverzekering afsluiten? Maar mij overkomt nauwelijks iets

Op reis kan je allerlei onaardigheden treffen die gepaard gaan met incidentele kosten. Helaas ook, voor iedereen onvermijdelijk. Zo raken koffers regelmatig zoek. Men moet vaak eerder dan gepland terug naar huis vanwege een aandoening of incident. Natuurlijk gebeurt zoiets dramatisch niet aan de lopende band. Maar wanneer je het treft zonder een reisverzekering te hebben afgesloten zal je het een leven lang niet meer vergeten. Neem als leidraad de volledige rust die u kunt hebben op vakantie. Dus wetend dat u gedekt bent voor plotselinge financiële consequenties.

Hoe weet ik of ik niet teveel betaal voor mijn reisverzekering

Besef eerst of je voor de mogelijke financiële schade kunt opdraaien. Indien dit niet het geval is verzeker jij je hiervoor. Het bedrag van bijvoorbeeld ziekenhuis kosten in het buitenland kan vaak pittig uitvallen. Merendeel van de vakantiegangers kunnen dit bedrag dan ook niet in een keer ophoesten. Het gevolg is dan een gegarandeerd verpeste vakantie. Deze hele dreiging kun je eenvoudig passeren door een reisverzekering af te sluiten. Vaak kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten en dit kost slechts enkele euro’s per maand. De afweging tussen de premie kosten en de potentiële nachtmerrie zou dus eenvoudig moeten zijn.

Waarom een reisverzekering als ik een basisverzekering heb

Je gewone verzekering dekt diverse kosten opgelopen buiten Europa niet. Oftewel je basisreisverzekering vervalt, of vervalt deels buiten Europa. Wel heel dramatisch is om hier pas achter te komen wanneer het eenmaal te laat is. Je beseft na een ongeval in het buitenland dat je zelf voor de kosten moet opdraaien, je reis is bij deze verpest. Een reisverzekering afsluiten is ideaal als je later wilt rekenen op hulp op afstand. Je kan vanuit het buitenland je reisverzekeraar contacteren voor vragen of advies in noodgevallen. Ongevallen op vakantie wil je altijd graag zo spoedig mogelijk verhelpen, een reisverzekeraar kan je hierbij helpen. Mocht je compleet zonder zorgen op reis willen gaan, dan kan je gebruik maken van diverse aanvullende verzekeringen.

Heb ik een aanvullende reisverzekering nodig?

Je hebt bijvoorbeeld de aanvullende verzekering voor medische kosten, erg handig wanneer je naar een land reist waar deze kosten hoog uitvallen. Je basis zorgverzekering vergoed enkel het binnenlandse tarief. Vergis je niet, ziekenhuis kosten in het buitenland kunnen wel tien keer duurder zijn dan die van ons. Denk aan Canada, een spoed helikopter ritje. Of de torenhoge ziekenhuis kosten van Amerika. De doorsnee burger kan deze kosten vaak niet veroorloven. De financiële gevolgen kunnen een leven voorgoed op zijn kop zetten. Voor wintersport of sport activiteiten in het buitenland bestaat een aparte reisverzekering. De premie ligt uiteraard hoger aangezien je op dit soort vakanties meer risico loopt dan elders. Zo’n wintersportdekking vergoed verloren of beschadigde sportuitrusting, sportblessures, gemiste sportlessen en skipassen die niet gebruik zijn.

Tags : reisverzekering

Leave a Response