close
12

Een reisverzekering afsluiten is geen kunst. Er zijn echter wel ontzettend veel aanbieders met allemaal andere type verzekeringen. De ene reisverzekering is de andere niet. Vergelijken van al deze aanbieders is zeer aan te raden maar kan een hels karwei zijn. Pak er een paar uit en selecteer ze op aanbod en prijs. Dit zijn de twee grootste kenmerken van een reisverzekering. Ook zijn er globaal twee soorten reisverzekeringen: een doorlopende verzekering en een kortlopende reisverzekering. Deze laatste kun je al per dag betalen, denk aan prijzen vanaf 1 euro 22 cent.

Welke reisverzekering kies je?

Doorlopende reisverzekering

De uiteindelijke prijs voor een doorlopende reisverzekering hangt af van schillende factoren. De leeftijd is van belang voor het berekenen van de prijs, maar ook het dekkingsgebied, het te annuleren periode en of je je bagage mee wilt verzekeren. Dit laatste is zeer aan te raden. In veel landen wil je echt niet zonder je persoonlijke bezittingen komen te zitten. Overigens is de prijs ook afhankelijk of je de ‘pechhulp’ wilt tijdens je reis of backpacken periode.

Wat voor de een de ideale reisverzekering is is dat niet per definitie voor jou ook zo. Check goed wat voor jou belangrijk is en vink uit wat voor jou niet van toepassing is. Bij de meeste aanbieders kun je met een paar muisklikken een verzekering afsluiten die je persoonlijk op maat geselecteerd hebt.

 

Ga je op je vakantiebestemming of backpackland gevaarlijke sporten beoefenen? Denk aan off-piste snowboarden of parachutespringen. Houd hier dan rekening mee met je verzekering. Niet alle reisverzekeringen dekken dit soort activiteiten.

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

We leven in een tijd van risicotaxatie en verzekeringen om deze risico’s vervolgens weer te dekken. U kunt geen pap zeggen of er is al een verzekering voor in het leven geroepen. Voor sommige zaken is het echter verre van overbodig om u goed in te dekken in het geval van schade of onverwachte ongelukken. Dat geldt bijvoorbeeld voor het geval u voor korte of langere tijd op vakantie gaat. Er kan van alles gebeuren tijdens uw reis. U kunt ziek worden, dan moeten er medische kosten betaald worden.

Dekking

Bij het afsluiten van een verzekering van welke aard dan ook is het raadzaam om tot op de bodem uit te zoeken in welke gevallen u waarvoor verzekerd bent. De meeste instanties waar u een verzekering bij kan afsluiten hebben gedetailleerde bijlagen. Schroomt u vooral niet om bij vragen of onzekerheden nog even met de instantie zelf contact op te nemen. Een verzekering zelf is misschien niet eens zo duur, maar de voorwaarden kunnen u wel weer een hoop geld kosten of besparen.

Hoe lang?

Veel mensen kiezen er voor om een permanente of ‘lopende’ reisverzekering te nemen. Dit doen ze meestal bij dezelfde instantie als waar ze voor andere zaken (auto, inboedel) verzekerd zijn. Dit is in de meeste gevallen ook het voordeligste overigens. Als u echter een keer per jaar met de zomer gaat is het onzinnig om permanent verzekerd te zijn. Al met al bent u dan goedkoper uit om een verzekering voor die losse vakantie af te sluiten.

Dubbel verzekerd

Sommige mensen schieten ook weer door in het zich laten verzekeren. Zo bieden vliegtuigmaatschappijen, hotels en zelfs reisbureaus u reisverzekeringen aan. Onder het mom van ‘het zekere voor het onzekere’ schepen mensen zichzelf op met nog een verzekering waardoor ze als het ware dubbel verzekerd zijn en uiteraard ook dubbel betalen. Check daarom goed wat er in uw polis zit en kijk dan of een aanvullende verzekering ook aanvullend is.

Tags : reisverzekering

Leave a Response