close
564897354

Op vakantie naar Thailand is tegenwoordig veelvoorkomend. Het is immers erg toegankelijk geworden om er te gaan reizen of een heerlijke vakantie te houden. Tegen zeer scherpe prijzen vlieg je naar Thailand, vaak direct en kun je beginnen met je welverdiende vrijetijd in dit speciale land met veel geschiedenis, activiteiten en prachtige steden om te bezoeken. Denk ook eens aan de cultuur van Thailand. Dompel je onder in de prachtige stranden, geniet van het heerlijk eten en laat je verwonderen door de vele tempels die je over heel het uitgestrekte land vindt.

Op deze pagina van Backpackers Online vind je alle informatie over Thailand. Denk aan onze tips voor je vakantie of backpackreis in Thailand of de bekende ‘to-do-lijst’! Wat is er allemaal te zien in dit prachtige Aziatisch land met zeer vriendelijke bevolking? Je vindt hier informatie over de bekendste steden zoals Bangkok en overnachtingen in hotels en hostels in de stede maar ook ver daarbuiten in de binnenlanden en aan de geweldige kustlijn van Thailand.

Ben je van plan om te gaan backpacken in Thailand? Dan is ons item over dit land ook te adviseren voor jou. Wat heb je nodig als je gaat backpacken in Thailand? Waar moet je aan denken? Wat zijn de gebruiken in Thailand? En laat je informeren door ons over hoe je budget kunt reizen. Hoe vind je een goedkope hostel op de plaats van bestemming?

CHIANG RAI

Noord-Thailand Weelderige jungle van Noord Thailand Maar er is meer! Vele toeristen komen naar Noord Thailand voor het jaarlijkse Songkran festival (Thais Nieuwjaar) wat uitbundig gevierd wordt met veel feesten. En ga naar Sukhothai voor het jaarlijkse Loi Kratong festival waarbij de meest indrukwekkende verlichte boten over de rivier varen.

Dit feest wordt gevierd ter ere van Lord Boeddha, en gaat gepaard met spectaculair (Aziatisch!) vuurwerk en geweldige feesten. De belangrijke steden in Noord-Thailand zijn Chiang Mai en Chiang Rai.
In het uiterste noorden van Thailand vindt u het drielandenpunt (Thailand, Myanmar en Laos) dat ook wel bekend staat als “The Golden Triangle”.
In deze ongerepte natuurlijke schoonheid van de in mist gehulde bergen en weelderige natuur kunt u de unieke schoonheid van Noord Thailand ontdekken. Kortom, Noord Thailand leent zich uitstekend voor culturele ontdekkingen, trekking, wildwaterraften, en het ontdekken van Nationale Parken en schitterende wandelgebieden waar u dieren in het wild kunt spotten. Lees meer hierover bij bezienswaardigheden. Chiang Rai ligt in een bergachtig gebied in Noord Thailand aan de Mekong rivier. Chiang Rai is gesticht in 1262 door koning Meng Rai en was de eerste hoofdstad van Lana Thai (het koninkrijk van een miljoen rijstvelden). Het meest noordelijke punt van Thailand, Mae Sai, ligt in deze provincie in de regio die bekend staat als de Golden Triangle (het gebied waar Thailand, Myanmar en Laos aan elkaar grenzen). Mae Sai staat bekend om haar berglandschap, bergstammen en watervallen. De afgelegen ligging van Chiang Rai heeft ervoor gezorgd dat er nog veel bergstammen in de omgeving leven.

Wat Rong Khun

Tempel in Chiang Rai’s Pah Oud On Chai district. De nog steeds aan de gang zijnde constructie begon in 1998 en wordt overzien door Chalermchai Kohsitphiphat, een vermaard kunstenaar verbonden aan de Silpakorn Universiteit in Bangkok. De tempel heeft een bot gemaakt van overwegend lichte en witgekleurde bouwmaterialen versierd met kleine stukjes glas wat het gebouw een overweldingende en kristalachtige indruk geeft.
Tempel Wat Phra Kaeo; deze tempel is omgeven door een spannende legende die vertelt dat de tempel in 1434 door een bliksemschicht geraakt is, waardoor een Boeddha tevoorschijn kwam. Het beeld is heilig, en daarom komt de koning drie keer per jaar, speciaal voor dit beeld, naar Chiang Rai om de Boeddha het seizoenskleed om te doen (een voor de zomertijd, een voor de regentijd, en een voor de wintertijd).

King Meng Rai

King Meng The Great Monument; Dit monument vereert de stichter van Chiang Rai, koning Meng Rai. Het monument is te vinden aan de buitenrand van de stad naast de noordelijke weg naar Mae Chan.
King Meng Rai Festival; Dit festival wordt gevierd op 26 februari. Er worden parades, culturele uitvoeringen en wedstrijden gehouden om te vieren dat Chiang Rai gesticht werd door koning Meng Rai.
Ku Phra Chao Meng Rai; Deze stupa is gelegen in Wat Ngam Muang op de Ngam Muang bergrug. Hier bevinden zich de as en overblijfselen van koning Meng Rai.

Wat Phra Sing

Deze tempel gelegen aan de Singhakhlai Road, is een mooi voorbeeld van de religieuze architectuur van Lana Tai. Hier staat het beeld van de buddha Phra Buddha Sihing.
Amphoe Wiang Kaen (Doi Pa Tang); Deze berg ligt in een landelijke omgeving op ongeveer 32km van Amphoe Wiang Kaen (127 km van de provinciale hoofdstad Chiang Rai). Deze omgeving is de woonplaats van etnische minderheden als Hmong en Yao. In december en januari is dit gebied op zijn mooist door bloesems en bergmist.

Wat Phra That; (Doi Chom Thong

Wat Phra That; (Doi Chom Thong): Deze oude bergtop pagode kijkt uit over de Mae Kok rivier en was de vroegere hoofdstad Chiang Rai van Lana Thai. Mae Kok rivier; In het Thais staat deze rivier bekend als Maenam Kok.
De rivier is 130 km lang en stroomt door het hart van Chiang Rai. De rivier is een van de belangrijkste transport routes voor de provincie Chiang Mai.
Vooral vanuit de stad Tha Thon (180 km ten noorden van de provinciale hoofdstad Chiang Mai) maken lange boten iedere dag de 3 tot 4 uur durende reis naar Chiang Mai. Gemiddeld komen deze boten rond 12.30 PM aan. De rivier passeert verschillende bergstammen en olifanten kampen.
Mekong River trips; In Chiang Saen kunnen boten worden gehuurd om stroomopwaarts te varen naar de Golden Triangle. Deze tocht duurt ongeveer 30 minuten. Ook kan er vanuit Chiang Saen gevaren worden naar Chiang Khong. Deze tocht duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten, afhankelijk van de waterhoogte en stromingen.

Khun Kon Waterfall forest park

Khun Kon Waterfall forest park; Op 30 km afstand ten zuiden van de provinciale hoofdstad Chiang Rai ligt het Khun Kon Waterfall Forest park. Dit park is te bereiken via de routes 121 en 1208.
De 70 meter hoge Khun Kon waterval is de hoogste waterval van de provincie.

Doi Mae Salong

Hilltribe development and welfare centre; Dit centrum helpt en beheert de locale bergstam nederzettingen en ligt 15 km langs de route naar Doi Mae Salong. Hier worden o.a. geweven kleding en handgemaakt zilverwerk van de bergstammen verkocht.

Khun Nam Nang Non

Khun Nam Nang Non; 12 Km voor Mae Sai Community Centre, aan een 2 km lange onverharde weg liggen door verwering vervormde rotsen. Deze rotsen hebben in de loop van de jaren de vormen van een vrouw gekregen, vandaar de naam Khun Nam Nang Non wat letterlijk ‘Lagune van de slapende vrouw’ betekent.

Mae Chan

Amphoe Mae Chan; Deze warmwater bronnen liggen op 8 km buiten Mae Chan, langs de Mae Chan-Mai Ai Road. Het is een groot complex met warmwater baden. Accommodatie is ook aanwezig.

Chiang Mai

Het noorden van Thailand, het vroegere Lanna koninkrijk, bestaat uit prachtige hoge bergen en wouden.
De belangrijkste plaats is Chiang Mai, qua grootte de tweede stad van Thailand, maar wel 40 keer zo klein als Bangkok! In Chiang Mai (de roos van het noorden) bevinden zich prachtige tempels waaronder de Doi Suthep-tempel, ten noorden van de stad.

Deze tempel staat op de top van een 1601 meter hoge berg. Een bezoek is zeer de moeite waard, een echte aanrader. Als je in het noorden van Thailand reist, ervaar en beleef je veel meer de cultuur van het land dan in het zuiden. De stad is veel authentieker en kleinschaliger dan Bangkok.

Noord Thailand – Gouden Driehoek

In het hoge noorden bevindt zich de Gouden Driehoek. De naam heeft in feite twee betekenissen. Het is het gebied, waar drie landen samenkomen (Thailand, Laos en Birma). Het is ook de regio, waar opium werd (wordt?) verbouwd, wat de nodige munten opleverde (hoewel men officieel ontkent dat dit gebeurt).
De regio is met name interessant vanwege het prachtige berglandschap. Het noordelijkste plaatsje is Mae Sa, met een leuke, kleurrijke markt. In de noordelijke hoge bergen leven nog veel bergstammen. De meeste van deze hilltribes zijn migranten, die zo’n 200 jaar geleden vanuit Tibet, Birma, China en Laos zijn gekomen. Van oorsprong zijn vooral de vrouwen, die in kleurrijke kleding zijn gehuld, bijzonder fotogeniek. Er zijn vele dorpen te bezoeken rond Chiang Mai en Chiang Rai. De verder van de steden en grotere wegen gelegen dorpen zijn authentieker. De bekendste bergstammen zijn de Akha, Lisu en Lahu (oorspronkelijk afkomstig uit Tibet), de Mien en de Hmong (afkomstig uit China) en de Karen (uit Birma).
Chiang Rai, gesticht in 1262, is de hoofdstad van de noordelijke provincie van Thailand. Dankzij de centrale ligging in het noorden en de prima hotels is Chiang Rai een geliefde uitvalsbasis om de Gouden Driehoek te verkennen, of om een trekking te beginnen. n, waarin u de mooiste plekken van de gouden driehoek en omgeving, onder begeleiding van een gids, kunt ontdekken.

Lamphun

Na Chiang Mai is Lamphun de grootste stad van Noord Thailand. De stad is in 1663 opgericht en werd geregeerd door Koningin Chammathewi. Deze charmante en rustige stad wordt omgeven door vele boerderijen en dorpjes.
Tempelcomplex Wat Phra That Lumphang Luang; hier hangt ’s werelds grootste gong, en hier is een vijftig meter hoge vergulde pagode te zien. Wat Phra That Hariphunchai; is een tempel gebouwd op het complex van Koningin Chama, Koningin van de Mon. Hier kunt u onder meer post-Dvaravati architectuur en twee chedi’s in de Hariphunchai-stijl zien. Het tempelcomplex ligt ten westen van de hoofdweg Chiang Mai naar Lamphun.
Lam Yai Festival: in de tweede week van augustus is hier het Lam Yai Festival: veel fruit, veel bloemen, en natuurlijk een missverkiezing!

Tak Pha Buddha Footprints; op een kleine heuvel bij Tabon Makop, Amphoe Pa Sang, op 16 kilometer van het dorp, zijn de voetsporen van Boeddha te zien. De legende vertelt dat Lord Boeddha hier zijn voetstappen heeft achtergelaten tijdens een bezoek aan de locale Lawa-stam. Ook zou hij zijn saffraankleurige kleding te drogen hebben gelegd op een rots. U kunt nog een stukje van zijn kleed en zijn voetstappen gaan bekijken.
Ku Kut Pagoda of Wat Chamma Thewi (Swan Changkot Chedi); Dit klooster is gebouwd in 755 na Christus door Khmer-ambachtslieden. De Chedi is vierkant, zoals ook in India veel chedi’s gebouwd zijn. De chedi is versierd met in totaal 60 Boeddha’s. Relikwieen van Koningin Chammathewi, de eerste Koningin van Lamphun (vroeger Hariphunchai genoemd). De top van de chedi was in eerste instantie bedekt met goud, maar brak later af en verdween spoorloos. Toen heeft de chedi de naam Ku Kut gekregen, wat ‘chedi zonder top’ betekent.
Doi Khun Tan National Park; hier groeien heel veel bijzondere bloemen en orchideeën. In dit heerlijk rustige park kunt u overnachten in een bungalow, maar ook kamperen is hier mogelijk. Het park ligt op een bergrug grenzend aan de Lampang en Lamphun provincie.

Lampang

Lampang is na Chiang Mai de grootste stad van Noord Thailand. De stad heeft bijna net zo veel historische bezienswaardigheden als Chiang Mai. Het is alleen een stuk minder toeristisch.
In Lampang rijden nog steeds felgekleurde, door paarden, voortgetrokken wagens. Dit is een traditie die hier nog bewaard is gebleven. Een ritje met deze ‘taxi’ moet dan ook wel een keer gemaakt worden. Buiten de stad ligt het tempelcomplex Wat Phra That Lampang Luang. Deze tempel is één van de aantrekkelijkste van Thailand.

Chiang Saen

Chiang Saen is één van de oudste steden van Thailand. Het ligt aan de oever van de Mekong rivier. Chiang Saen is een relatief rustig stadje, waar veel bezienswaardigheden zijn. Het stadje is eeuwen lang in handen van de Birmezen geweest. Deze bezetting heeft haar sporen in Chiang Saen achtergelaten. Chiang Saen ligt in het hoogste noorden van Thailand, vlakbij het drielandenpunt.
U kunt Chiang Saen goed aandoen als u een tocht door de Gouden Driehoek maakt.

Mae Hong Son

Mae Hong Son is omgeven door hoge bergen en is daardoor een mysterieuze regio met een zeer goed bewaard gebleven eigen cultuur; in deze provincie wonen talloze stammen en etnische minderheden zoals Birmese immigranten. Door de ligging heeft deze regio een zeer aangenaam klimaat.

Het leefgebied van de langnekvrouwen

Een absoluut hoogtepunt in Noord-Thailand. U kunt er naar toe vanuit Chiang Mai. Er zijn twee manieren om naar Mae Hong Son reizen. Als u de tijd heeft, laat u zich dan per minibus of 4×4 Landrover rijden. Door de schitterende bergen naar het hooggelegen Mae Hong Son, een tocht van ongeveer 1 ½ a 2 dagen. U logeert onderweg in Pai. U kunt terug het vliegtuig nemen. Mae Hong Son ligt ten noordwesten van Chiang Mai.
De andere wijze is eenvoudig en goed betaalbaar: met het vliegtuig. Het is een fantastische vlucht. Bij helder weer heeft u uitzicht op het pure berggebied. De plaats Mae Hong Son is net een groot dorp, erg leuk en gezellig.

U gaat naar deze afgelegen plaats met name om de ruige natuur in te trekken. Dit gebeurt meestal met een 4×4 Landrover of open truck. U kunt er boottochten maken, of op de rug van een olifant de jungle in, dwars door de rivieren badend. Als u van plan bent een olifantentocht te maken, doe dat dan hier.
In dit gebied leven ook de langnekvrouwen, ook wel giraffevrouwen genoemd. Zij zijn oorspronkelijk afkomstig uit Birma (Myanmar). De vrouwen en meisjes dragen koperen ringen om hun nek, polsen en enkels. Het lijkt er op, alsof zij heel lange nekken hebben. In feite drukken de zware ringen de schouders naar beneden. Er zijn verschillende versies van de oorsprong van dit fenomeen.
Mae Hong Son; is vooral bekend om de oorspronkelijke bewoners met de traditionele Thai Yai kleding, de schitterende – in Birmaanse stijl gebouwde – houten tempel en de beroemde langnek stammen. Hier krijgt elk meisje dat wordt geboren tijdens volle maan een koperen ring om haar hals. Het gevolg is dat haar nek tot onvoorstelbare lengte uitgroeit. Of is het gezichtsbedrog en zakken in werkelijkheid haar schouders naar beneden? U kunt dit het beste zelf gaan bekijken!

Bergstammen; veel van de stammen wonen in het district van Khun Yuam, Mae La Noi en Mae Sariang, wat goede uitgangspunten zijn voor trekkings naar de Hmong, Karen en Shan stammen. Mae Sariang is het grootste dorp en biedt ook de beste faciliteiten voor overnachtingen. Nam Hu Hai Chai; De Nam Hu Hai Chai grotten zijn gelegen bij Tambon Phabong aan snelweg nr. 108.
In de grot is een meertje waarvan het water elke 45 minuten wegstroomt. Voordat het water wegstroomt maakt de grot geluiden alsof het ademhaalt. Hier is ook de naam van de grot van afgeleidt. Dit bijzondere verschijnsel kunt u zien na een wandeling van ongeveer 3 tot 4 uur vanaaf Ban Hua Nam.

Tags : thailandto do

Leave a Response