close
BestemmingenEuropaReisnieuws

Waar moet u op letten bij het kiezen van een reis- en annuleringsverzekering?

Reis- en annuleringsverzekering

Staat u al met uw backpack klaar om op reis te gaan? Dan is het handig om vóór u het vliegtuig instapt nog even te checken of u goed verzekerd bent. Hoe weet u nu wat een goede reisverzekering is? Wij van backpackers-online.com zetten voor u op een rijtje waar u op moet letten bij het kiezen van een goede reisverzekering en hoe u een voordelige reisverzekering kan afsluiten. Want u wil natuurlijk niet meer betalen dan nodig is en het liefst zoveel mogelijk geld overhouden voor uw reis!

Welke reisverzekeringen zijn er?

Wie snel een reisverzekering wil afsluiten, komt erachter dat er veel verschillende verzekeringen zijn. Welke verzekering is geschikt voor welke soort reis? Hieronder zetten we de meest afgesloten reisverzekeringen uiteen:

Kortlopende reisverzekering

De eerste vraag die u moet beantwoorden is hoe lang u wil gaan backpacken en of u van plan bent om dit vaker te gaan doen. Is deze reis een eenmalige impuls? Dan is een kortlopende reisverzekering alleen voor dit backpack avontuur de geschikte verzekering. Staat u echt al met één been in het vliegtuig? Met een last minute reisverzekering kunt u ook op de valreep nog een reisverzekering afsluiten.

Doorlopende reisverzekering

Wilt u voor langere tijd weg en graag vaker op reis gaan? Dan is het een goed moment om een doorlopende reisverzekering af te gaan sluiten. Hiermee bent u altijd verzekerd als u op reis gaat. Check hierbij goed of u een doorlopende reisverzekering afsluit met werelddekking als u van plan bent om ook buiten Europa te gaan reizen.

Globetrotter verzekering

Gaat u maanden achter elkaar weg tijdens uw backpack avontuur en tijdens deze trip ook werken, dan is het goed om eens naar een globetrotter verzekering te informeren. Een globetrotter verzekering kan voor maximaal één of twee jaar worden afgesloten en voor die periode heeft u een complete reisverzekering. Gaat u gevaarlijk werk doen in het buitenland? Lees dan goed de polisvoorwaarden door, want soms wordt gevaarlijk werk uitgesloten in de polis.

Annuleringsverzekering

Moet uw reis moet worden afgebroken of kan uw reis zelfs helemaal niet doorgaan? Wanneer u een annuleringsverzekering heeft, is dit financieel gezien geen probleem. Door deze verzekering worden dan de kosten van de reis vergoed. Met een annuleringsverzekering aanvullend op uw doorlopende reisverzekering bent u zelfs het hele jaar hiervoor verzekerd.

Wat wilt u verzekeren?

Bent u eruit welke verzekering het beste is voor uw situatie, dan is het goed om te weten dat een reisverzekering dekking geeft voor onder meer beschadiging en/of diefstal van bagage, persoonlijke hulpverlening vanuit de alarmcentrale en schade aan uw vakantieverblijf. Wilt u nog meer verzekeren, omdat u bijvoorbeeld een gevaarlijke sport gaat doen of een bijzonder dure camera meeneemt? Dan kunt u met aanvullende verzekeringen de basisdekking uitbreiden. Hierbij is het goed om te weten dat u in het buitenland via uw Nederlandse zorgverzekering al de noodzakelijke medische zorgkosten krijgt vergoed. Deze vergoeding is echter niet onbeperkt, u krijgt de nodige medicatie of behandelingen tot aan het Nederlandse tarief vergoed. Om vervelende verrassingen te voorkomen, kunt u aanvullende medische kosten verzekeren in aanvulling op uw reisverzekering.

Dubbel verzekerd

Heeft u op een rijtje welke verzekeringen nodig zijn voor uw reis en situatie? Het is verstandig om goed verzekerd op reis te gaan. Dubbel verzekerd zijn, is natuurlijk weer onnodig. Toch zijn veel mensen dit wel en hebben zij een overlap in hun annuleringsverzekering, reisverzekering en zorgverzekering zitten. Om geld te kunnen besparen is het handig om dit voor uw reis goed te checken. Wilt u nog wat meer informatie? Op doorlopendereisverzekering.com kunt u snel en eenvoudig zien wat de beste reisverzekeringen zijn. Op deze onafhankelijke vergelijkingssite kunt u nog meer lezen over alle verzekeringen en eenvoudig de voordeligste reisverzekering afsluiten.

Tags : reisverzekeringverzekering

Leave a Response