close
Voorwaarden en regels van het visum Turkije

Ga jij binnenkort naar Turkije? Heb je alles geregeld? Vergeet niet je verzekering, je bagage met paspoort én een visum. Want in Turkije moet elke reiziger vooraf een visum aangevraagd hebben. Maar geen zorgen, tegenwoordig is een dergelijk document zo aangevraagd en kun je zorgeloos naar je bestemming. Neem er even de tijd voor, in drie stappen is het geregeld!

Het verplichte visum Turkije voor iedereen

Of je nu gaat reizen met je rugzak, een strandvakantie gepand hebt of voor de zoveelste keer op zakenreis gaat; zonder vooraf een visum aangevraagd te hebben kom je bij de douane in de problemen helaas. En dan wil je niet! Het aanvragen van een visum duurt maar 5 minuten en de kosten vallen echt reuzen mee. In vergelijking heb je voor de prijs van een aantal koppen koffie je visum al in huis. En is huis bedoelen we een elektronische variant van het visum. Op deze manier kun je hem niet verliezen en is hij helemaal gepersonaliseerd.

Visum Turkije aanvragen

De visumplicht geldt zoals aangegeven voor elke reiziger en kun je het beste online aanvragen. Vul deze online, dit duurt maar ongeveer 5 minuten. Na het invullen kun je de betaling ook online doen. Wel zo handig dachten wij! Via verschillende betaalmogelijkheden kun je veilig betalen en je visum Turkije krijg je vervolgens per e-mail naar je toegestuurd. Er is ook een mogelijkheid om van je visumaanvraag een spoedgeval te maken. Je visum is dan al na 14(!) minuten binnen!

1. Visum aanvragen -> 2. Online afrekenen -> 3. Ontvang je visum per e-mailVoorwaarden en uitzonderingen op de Turkse visumplicht

Net al veel andere officiële documenten zijn er regels van toepassing op de visa voor Turkije. Niet zo gek dien je een geldig paspoort te hebben en ook nog lang geldig is. Tegenwoordig moet namelijk je paspoort na aankomst nog 6 maanden geldig zijn. Daarnaast zijn er ook nog twee andere bijzonderheden voor je verblijf in Turkije. Zo mag je tijdens je verblijf niet in dienst treden bij een Turkse werkgever en mag je niet studeren aan een Turkse onderwijsinstelling. Er zijn ook een klein aantal uitzonderingen. Check hiervoor de site voor visum voor Turkije aanvragen.

Korte samenvatting voor je visumaanvraag voor Turkije

Het is dus verlicht voor iedereen en ook voor elk doel van je reis. Het is 180 dagen geldig en je let op dat je verblijf maar maximaal 90 dagen mag duren. De levertijd is ca. 2 dagen en met een spoedlevering heb je het visum al binnen enkele minuten. En voor de moderne reiziger: de visumaanvraag voor Turkije en de betaling kan online!

Tags : turkijevisavisum

Leave a Response