close
6543

Als je gaat reizen dan wil je dat uiteraard het liefst zonder zorgen en te veel geregel. Daarom zijn wij fan van efficiënte voorbereidingen. In de praktijk gaat het bij een visum dan over snelle aanvraag, met duidelijk informatie en zonder te tijd er in te stoppen. In dit artikel geven we beknopt aan wat je moet doen om een geldig visum in huis te halen voor Sri Lanka, welke 3 opties er zijn en waar je moet zijn. En dan bedoelen we online!

Om een visum aan te vragen kun je het beste naar de website van ETA Sri Lanka gaan. Via een eenvoudige stappen en een paar klikken heb je zo je visum aangevraagd. Wacht er trouwens niet te lang mee, vraag hem op tijd aan. Op die manier heb je hem op tijd in huis, ook al wordt het visum tegenwoordig snel beschikbaar voor je. Vaak al binnen enkele dagen.

Een visum voor Sri Lanka aanvragen

Omdat de website van ETA Sri Lanka in het Engels is, is het ook mogelijk om een Nederlandse website te raadplegen voor de nodige informatie over een visum Sri Lanka. Hier kun je bijvoorbeeld alle informatie vinden die je nodig hebt bij het aanvragen van een visum Sri Lanka. Meer dan deze twee sites heb je niet nodig. Maak het voor jezelf dus niet te moeilijk. Beperk je je tot twee zodat je niet te lang bezig bent met een aanvraag. Dan kun je snel beginnen met de leuke dingen aan je vakantie of backpackreis!

Overzicht aanvraagprocedure visum Sri Lanka

Met onderstaande stappen kun je je voorbereiden op de aanvraag. Het betreft maar een beknopt aantal, maar wel cruciaal.

  1. Zorg altijd dat je je paspoort bij de hand hebt. Sowieso handig als je op reis bent! Check ook de geldigheid van je paspoort.
  2. Het bekende aanvraagformulier dien helemaal correct en naar waarheid in te vullen. Houd bij het invullen de website erbij over het aanvragen van een visum Sri Lanka. Dan gaat het invullen heel snel en eenvoudig.
  3. Controleer alles en ga naar afronden. Betaal de kosten online met de bekende betaalmethoden.
  4. Ontvang snel via e-mail de bevestiging van je aanvraag.
  5. Je aanvraag gaat nu in behandeling.
  6. Nadat alles is goedgekeurd ontvang je het visum voor Sri Lanka per e-mail. Dit is vaak al op dezelfde dag.

Voor wie is het visum

Sri Lanka heeft een visumplicht. Je hebt dus altijd een visum nodig als je het land binnen wilt. Als Nederlander of Belg kun je ook met een e-visum het land binnen met een toeristisch doel.

Als je trouwens met kinderen gaat reizen gelden er nog wat extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Marechaussee controles uit om mogelijke kinderontvoeringen te voorkomen. Gelden er bij jou wat bijzonderheden? Kijk dan op de website van de Douane wat je het beste kunt doen in specifieke situaties.

Tags : sri lankavisum

Leave a Response