close
Relaxen tijdens je vakantie, tips backpacken

Wie gaat backpacken of op een andere manier zijn vakantie invult, heeft uiteindelijk het doel om zoveel mogelijk te relaxen. Hoe langer je op reis gaat, hoe meer je los kunt komen van je werk, je verplichtingen, je verantwoordelijkheid en alles waar je mee bezig bent in het dagelijks leven. Een relax vakantie wordt ook wel een mind fulness vakantie genoemd,  je gedachten helemaal los laten en opgaan in het moment.  Je kunt een backpack reis zeker ook combineren met een wandelvakantie of fietsvakantie. En je hoeft je rugzak en eventuele andere bagage niet eens zelf te dragen want je kunt ook een wandel reis boeken met bagagevervoer. Op deze pagina een aantal reistips om nog meer te kunnen relaxen tijdens jouw ultieme wereldreis, rondreis , wandelvakantie of andere relax vakantie.

Laat je zorgen thuis, geniet van het moment

Als je een wereldreis gaat maken of voor een langer periode gaat backpacken doe je dat waarschijnlijk om avonturen te beleven, tot nieuwe inzichten te komen en tot rust te komen.  Sommige mensen gaan lang op reis om hun problemen te vergeten of omzeilen maar als ze van een lange reis weer thuis komen, komen de problemen en zorgen weer te voorschijn. Als je langer periode van huis gaat en echt wilt relaxen, is het belangrijk dat eventuele problemen opgelost zijn voor zover dat mogelijk is. Als je net een relatiebreuk hebt gehad is dat natuurlijk niet zomaar op te lossen maar een juridisch conflict of persoonlijk probleem mogelijk wel. Als je voor langere tijd op reis gaat en echt wilt genieten, zorg dan dat je zo min mogelijk ballast mee neemt.

Alleen en lang op reis?  Bereid je extra goed voor

Veel mensen die gaan backpacken of een verre en avontuurlijke rondreis gaan maken , doen dit alleen. Als jij langere tijd op reis gaat en ervoor kiest om alleen te reizen,  is het zaak om je extra goed voor te bereiden. Aan alleenstaande reizen kleven gewoon wat grotere risico’s dan groepsreizen. Dat geldt zeker als je als vrouw alleen op reis gaat en door bijvoorbeeld Zuid-Amerika, Zuid-Afrika of Azië gaat reizen. Naast een goede reisverzekering met werelddekking , moet je altijd telefoonnummers en adressen van familie en vrienden paraat hebben en die van de belangrijke alarmcentrales. Bij een onverhoopte calamiteit, kan er dan snel gehandeld worden. Een goede voorbereiding van je reis geeft je tijdens het reizen meer rust en zekerheid, er dat verhoogt je gevoel van welbehagen en ontspanning. Relaxen tijdens je vakantie begint dus al met een goede voorbereiding.

Tags : relaxenrelaxvakantie

Leave a Response