close
Visum voor Vietnam aanvragen

Als je gaat reizen naar Vietnam of gewoon even op vakantie gaat naar dit prachtige land, dan is een visum nodig. Gelukkig kun je dit heel eenvoudig online aanvragen. In een notendop: download het onine aanvraagformulier, vul alles is, check of je alle benodigde documenten nodig hebt, betaal en laat het visum naar je toe mailen. Ga je op zakenreis? Ook dan is een visum nodig. Als je alles op tijd regelt voorkom je problemen bij de controlepunten. Je backpack-trip kan dan snel beginnen.

Visum Vietnam aanvragen

Alleen met een geldig visum voor Vietnam kom je zonder probleem langs de controleposten, grenspost of zeehaven. Ons advies is dan ook om het visum voor Vietnam vooraf te regelen en te gaan voor een ouderwets visum on arrival. Dit geeft tegenwoordig alleen maar vertraging, problemen of zelfs weigering aan de grens. Een slimme reiziger laat het visum mailen. Je kunt hem voor de zekerheid wel even uitprinten. Maar vaak is het laten zien op je smartphone of tablet genoeg. Bij twijfel altijd even printen.

Binnen 3 dagen is je visum in huis

We leven in een tijd dat alles sneller gaat. Soms is dat negatief, maar in dit geval zijn we er erg blij mee. Met een online aanvraag van je visum heb je deze al na 4 dagen in je mailbox. Je kan dus ook ad hoc besluiten even op vakantie te gaan naar Vietnam! Het genieten kan dan snel beginnen. Zeker omdat er naast de normale visa-kosten geen andere bijkomende kosten bijkomen.
Ga je een visum Vietnam aanvragen vanaf 2018 dan heb je geluk. Nederland valt namelijk sinds 2018 met nog heel wat andere landen binnen het e-visum-programma. Hier even een lijstje met de belangrijkste landen: Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Polen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten. Let op! Als je een Belgische nationaliteit hebt dan kun je je Vietnam visum niet online aanvragen. Kies dan een van de andere aanvraag-opties. De meest voor de hand liggende opties is dan de aanvraag te doen bij de ambassade van Vietnam.

Spoedaanvraag visum

Een spoedaanvraag voor visum Vietnam is ook mogelijk. Er wordt dan wel een toeslag van €5 gevraagd. De goedkeuring wordt dan binnen 24 uur gedaan. Ongeveer 90% van de spoedaanvragen resulteert binnen 3 dagen in goedkeuring.

Tags : vietnamvisavisum

Leave a Response