close
sri lanka visum

Als je Sri Lanka binnen wil heb je als Nederlander een visum nodig. Je hoeft er niet heel veel voor te doen, maar het is wel echt nodig. Je komt er andere gewoon niet in! Gelukkig gaat de aanvraag een stuk eenvoudiger dan de minder toegankelijke landen. Bij deze moet je soms erg lang wachten en betaal je relatief veel. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Thailand is Sri Lanka een land waar je waarschijnlijk niet meer dan één keer in gaat. Hier kun je mee rekening houden met het type visum dat je aanvraagt.

Visum Sri Lanka aanvragen

Een visum voor Sri Lanka vraag je eenvoudig online aan. Als je deze op tijd besteld loop je niet de kans om bij de grens tegengehouden te worden. Denk dus niet dat het in sommige gevallen niet nodig is. Een geldig visum is altijd nodig! Gelukkig is het niet veel werk. Online kun je een aanvraagformulier invullen. Doe dit wel vóór je gaat. De betaling kun je ook online doen met iDeal. Heel eenvoudig dus en je ontvangt je visum snel en automatisch via mail.

Verschillende visa Sri Lanka

Vaak wordt er verwezen naar verschillende type visa voor Sri Lanka. Je zult ‘Visum Sri Lanka’ en ‘e-visum Sri Lanka aanvragen’ wel kennen. Daar naast is ETA Sri Lanka ook wel een veel voorkomend visum. De meeste reizigers blijven vaak niet langer dan 30 dagen waardoor een digitale visum volstaat. Ook deze is snel en eenvoudig online aan te vragen. Je hoeft dus niet langs het Consulaat in Den haag. De aanvraag gaat volledig online. Ideaal voor de moderne reiziger!

Geldigheid visum en spoedaanvragen

Let er op dat je voor de aanvraag van je visum voor Sri Lanka even nagaat of je de benodigde documenten bezit. Denk aan een geldig paspoort dat nog lang genoeg geldig is en dat je bijvoorbeeld kunt aantonen dat je het land ook weer verlaat. Zoals een retourticket. Dat is vaak al voldoende. Een spoedaanvraag is gelukkig tegenwoordig ook mogelijk voor als je ad hoc besluit te gaan vliegen. Een spoedaanvraag voor een visum is binnen 43 minuten goedgekeurd. Mocht je de mogelijkheid hebben doe de spoedaanvraag dan 72 uur van te voren. Just to be sure!

Tags : sri lankavisavisum

Leave a Response