close
aus visa

Welke doorwinterde of beginnende backpacker heeft Australië niet op het lijstje van landen staan? Huppelende kangoeroes tellen in de outback, de bekende rode rots Uluru in je camera halen en uit eerste hand de gastvrijheid van de Australiërs ondervinden. In je familiale, kennissen-, of vriendenkring ken je vast wel iemand die er al geweest is, al dan niet met een werkvisum. Maar hoe zit dat nu eigenlijk? Hoe bereid je je voor op een rondreis Australië? Hoe lang op voorhand vraag ik welke documenten aan?

Working Holiday Visa

Australië is duur, bijna zo duur dan Japan waardoor veel backpackers opteren voor een working holiday visa. Dit document is 12 maanden geldig en is bestemd voor backpackers tussen 18 en 30 jaar oud. Het stelt je in staat om op legale wijze te werken en verblijven in Australië. Wil je Australië in- en uitreizen? Dat kan gewoon. Met het working holiday visa kan je zo vaak je wilt Australië in- en uitreizen. Er zijn natuurlijk van die kleine lettertjes die je al eens over het hoofd kan zien. Jij wel, maar de douaniers in Australië niet! Wees goed geïnformeerd en lees snel verder.

Kleine lettertjes

Heb je je middelbaar schooldiploma nog niet gehaald? Heb je kinderen ten laste? Heb je al eerder in Australië onder een working holiday visa gewerkt? Helaas pindakaas, dan kan je het working holiday visa op je buik schrijven. Je mag maximum 4 maanden studeren in Australië met het working holiday visa. Ook krijg je het papiertje natuurlijk niet zomaar, je moet minimum 3200 euro aan reisgeld kunnen voorleggen en over een geldig paspoort beschikken dat de gehele duur van jouw reis dekt. Verder kan je het working holiday visa alleen buiten Australië aanvragen. Wist je verder dat je niet 12 maanden op dezelfde locatie mag werken? Nu wel! Houd daar dus rekening mee, maar ja, het vormt weer een leuke manier van rondreizen,toch?

Tags : visavisumwerken in australie

Leave a Response