close
vliegtuigmodus

Vrijwel alle smartphone beschikken over de vliegtuigmodus. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de Huawei P20 lite. Natuurlijk voel je je een beetje onthand als jij je smartphone op vliegtuigmodus zet. Je ontvangt immers geen berichten, apps, e-mails of telefoongesprekken meer. Toch is het niet zo dat je helemaal niets meer met je smartphone kunt. Welke functies kun je wel gebruiken als je smartphone op vliegtuigmodus staat?

1. Een boek lezen

Hoewel alle verbindingen uitgeschakeld zijn, kun je wel gebruikmaken van diverse offline apps met ebooks. Het is hierbij dus wel belangrijk dat het ebook op je telefoon opgeslagen is en niet alleen online beschikbaar is. Wanneer je de juiste app hebt, dan kun je gewoon lekker lezen in het vliegtuig. Natuurlijk kan dit niet alleen op je smartphone, maar ook op je tablet.

2. Een spelletje doen

Een vlucht kan lang duren, zelfs al zit je maar 1 of 2 uur in het vliegtuig. Vaak zie je niets dan wolken en een beetje afleiding is dan best welkom. Staat je smartphone in de vliegtuigmodus, dan kun je ook spelletjes doen. Er zijn heel veel spelletjes offline beschikbaar. Gezellig om te doen en de tijd vliegt!

3. Notities maken

Je kent dat wel: in je hoofd heb je al een hele e-mail opgesteld, maar je hebt geen verbinding, dus kun je de mail niet versturen. Een concept opslaan lukt ook niet altijd als je telefoon niet verbonden is met het internet. Dan is het ideaal dat je wel even een notitie kunt maken. In je notities bewaar je de belangrijkste zaken die je te binnen schieten. Wanneer je eenmaal bent geland, kun je dit verwerken in een e-mail.

4. Je camera

Je kunt er in het vliegtuig zowel voor kiezen om je telefoon in vliegtuigmodus te zetten als om je telefoon volledig uit te schakelen. Besef echter wel dat je je camera ook kunt gebruiken als je smartphone in vliegtuigmodus staat. Zo kun je de mooiste plaatjes maken vanuit de lucht. Vooral bij de landing kun je dan heel spectaculaire foto’s maken.

5. Je agenda

Wie wil er nu niet eens even zijn agenda checken onderweg? Gelukkig blijft jouw agenda gewoon beschikbaar, ook als je offline bent. Zo kun je zelfs in het vliegtuig gewoon kijken hoe laat jouw afspraken gepland staan en wanneer je nog vrije tijd hebt.

De voordelen van de vliegtuigmodus

Wist je dat de vliegtuigmodus een aantal voordelen heeft? Zo gaat de batterij van je toestel veel minder snel leeg als je die in de vliegtuigmodus zet. Ook laadt de accu doorgaans twee keer zo snel op. Verder is het natuurlijk ook een ideale optie om niet gestoord te worden. Je kunt de vliegtuigmodus dus niet alleen in het vliegtuig gebruiken, maar ook op andere momenten dat je even geen meldingen wilt ontvangen. Bijvoorbeeld als je een date hebt of als je een avondje naar het theater gaat. Ideaal, die vliegtuigmodus op Telfort!

 

Tags : smartphonevliegenvliegtuigmodus

Leave a Response