close
Reistips

Bundel je reisverhalen in een fotoboek

fotoboek

Wanneer je dit artikel leest is de kans groot dat je een grote reisliefhebber bent. Waarschijnlijk heb je net een grote reis gemaakt of een fijne vakantie gehad, en wil je dit bundelen in een tof boek! Een fotoalbum is dan ook de ultieme herinnering aan je vakantie. Een fotoboek maken is simpel, maar wil je het net even wat extra’s geven, dan hebben wij een aantal tips!

Tips voor het maken van een vakantieboek

Hieronder volgen drie tips die voor iedereen makkelijk toe te passen zijn en toch een groot verschil kunnen maken!

Je foto’s ordenen

Een fotoboek maken begint bij het organiseren van je foto’s. Heb je bijvoorbeeld een rondreis gemaakt? Dan kun je makkelijk chronologisch te werk gaan. Een andere idee is om een thema te maken. Denk hierbij aan thema’s als natuur, eten en mensen. Maak van te voren digitale mapjes waar je categorieën van maakt. Op deze manier kun je je foto’s ook snel terug vinden wanneer je er in een programma een album van gaat maken.

Bewaar kaartjes, tickets, routes en notities van de vakantie

Een fotoboek wordt pas écht een mooi naslagwerk wanneer je er alles van de reis in toevoegt. Schrijf locaties bij de foto’s, werk de route uit en bewaar de kaartjes van bijvoorbeeld dat ene museum. Quotes of mooie herinnering er bij schrijven doet het ook altijd goed! Een fotoboek met tekst en kaartjes maakt het nog persoonlijker.

Wissel af in je fotoboek

Een album is het leukst om door heen te bladeren wanneer er een verhaal in zit, én wanneer de beelden van zichzelf spreken. Een fotoalbum moet alles behalve saai zijn. Met kaartjes erin wordt het al een stuk spannender maar ook in je foto’s kun je afwisselen. Probeer niet alleen foto’s van bekende gebouwen, het strand en de mensen met wie je op reis bent te maken, maar let ook eens goed op de details om je heen. Tijdens een vakantie barst het vaak van de fotogenieke plekken. Maak detail foto’s van bijvoorbeeld dieren, bladeren, schelpen en producten op de markten zoals kruiden en fruit! Sfeerbeelden passen prima in een vakantieboek. Je kunt dit gebruiken in een collage of als achtergrond.

Kortom probeer variantie aan te brengen in een fotoboek en voeg meer toe dan alleen foto’s!

Tags : foto'sfotoboekreisverhalen

Leave a Response