close
987

De inpaktips voor de gemiddelde backpacker zullen in de nabije toekomst aangevuld worden met een hardware wallet voor cryptovaluta. Een van de meest vervelende dingen tijdens het backpacken zijn namelijk de kleine bedragen die overal betaald moeten worden. Transactiekosten, omwisselafgifte en kleine bedragen per keer dat er geld gepind wordt in het buitenland. Kleine bedragen die op zich niet heel veel kosten met zich meebrengen, tenzij je een langere periode in het buitenland verblijft. En laat dat nou nét het idee zijn bij het backpacken.

Cryptovaluta gebruiken tijdens de reis

Ga je backpacken en wil je verschillende landen aandoen tijdens je reis? Dan is het vaak niet mogelijk om alle lokale valuta op voorhand te bestellen. Het is ook niet handig, want met grote bedragen rondtrekken is nou niet bepaald veilig te noemen. Toch heb je tijdens het backpacken geld nodig om eten te kopen, onderdak te krijgen en afstanden af te leggen die je niet te voet kunt doen. In dat opzicht is het handig om de toekomst van de cryptovaluta in de gaten te houden.

Op steeds meer plekken kun je namelijk betalen met cryptovaluta zoals Ethereum en Bitcoin. Ook Bitcoin Cash, Ethereum Classic en Ripple worden steeds vaker geaccepteerd in landen in Azië. Handig wanneer je niet overal geld wilt betalen om geld op te kunnen nemen. Neem je een hardware wallet mee waar je van tevoren al een aantal verschillende cryptovaluta op zet, dan doe je tijdens je reis het volgende:

  • Bekijk welke cryptovaluta geaccepteerd worden waar je een betaling wilt doen;
  • Bekijk de huidige cryptokoers van de munten die je hebt;
  • Kies de cryptovaluta die het meest voordelig uitpakt voor jou;
  • Bevestig de betaling & klaar ben je!

Een voordeel dat vaak vergeten wordt

Er is nog een voordeel aan het reizen met een hardware wallet en het gebruiken van cryptovaluta en dit voordeel wordt nog vaak gemist. Stel je voor dat je in Australië gaat backpacken en werken om daarna naar Thailand te gaan. Dan heb je niets aan betalingen in Australische dollars, want die kun je in Thailand niet gebruiken. Heb je een hardware wallet bij je, dan kun je direct betalingen accepteren in cryptovaluta. Die kun je wél gebruiken wanneer je vervolgens naar een van de landen in Azië gaat. Aangezien je op deze manier letterlijk overal ter wereld betalingen kunt accepteren en doen, kun je met de hardware wallet en de cryptokoersen zo heel de wereld over.

Veiligheid voor elke backpacker

Het kunnen doen en ontvangen van betalingen is een belangrijk voordeel. Vooral omdat het op deze manier een stuk veiliger is. Een hardware wallet is niet interessant voor dieven. Ten eerste omdat de meeste mensen niet weten wat het is, ten tweede omdat het waardeloos is zonder de verificatiesleutel. Een hardware wallet met een klein vermogen is daardoor een stuk veiliger dan het meenemen van geldbedragen tijdens het backpacken en is nog veel makkelijker ook.

Tags : cryptovalutahardware walletwallet

Leave a Response