close
inpaktips backpacken

Wie voor de eerste keer gaat backpacken neemt waarschijnlijk veel meer mee dan echt nodig is. Des te vaker je gaat backpacken, des te lichter jouw backpack worden zal. Er zijn natuurlijk een aantal essentiële items die nooit mogen ontbreken. Wij geven aan de hand van drie oerbelangrijke inpaktips weer wat je wel en niet moet meenemen. We hebben ook aandacht voor de ideale inpakmethode.

# 1. Deze Spullen Mogen Niet Ontbreken

Naast jouw kleding, lakenzak en andere essentials blijkt de poncho wel heel erg belangrijk te zijn. Als het goed is heb je ‘m maar enkele keren nodig, maar hoe dan ook zal je blij zijn dat je ‘m meehebt. Denk hiernaast ook aan een hamamdoek (veel lichter dan een handdoek en droogt sneller), oordopjes en een extra veilig hangslot. Uiteraard combineer je dat laatste ook met een cable lock. Kies voor een extra lang exemplaar waarop je ook jouw natte sokken te drogen kan leggen.

Voorzie overigens een toilettas, een EHBO-kit, een wereldstekker en voldoende kopieën van al jouw belangrijke documenten. Neem steeds ook verschillende zaklampen en batterijen mee, terwijl ook enkele breeklichtjes handig zullen zijn. Naast kleding, elektronica en toiletartikelen zijn ook een naaisetje, een drybag en tijgerbalsem geen overbodige luxe.

# 2. Deze Spullen Mogen Wel Ontbreken

Vooral beginnende backpackers bezondigen zich er nogal eens aan: te veel willen meenemen tijdens het backpacken. Vooral hun ruggengraat herinnert hen er graag aan dat dat allesbehalve een goed idee is. Onder andere verzorgingsproducten, sieraden, te grote hoeveelheden kleding (1 week volstaat), boeken en handdoeken sleur je maar beter niet voortdurend mee. In de meeste gevallen zal ook klamboe niet nodig zijn.

Hiernaast zijn er een aantal items die je wel nodig hebt maar eventueel ook ter plaatse kan aankopen. Eerder hadden we het bijvoorbeeld al over de reisstekker die je al voor omgerekend twintig eurocent in Azië kopen kan. Ook een hamamdoek kan je vaak vervangen door een lokaal exemplaar. Een EHBO-kit neem je daarentegen wél mee vanuit Nederland. Op die manier ben je steeds zeker dat je veilig zit.

# 3. Inpaktips Voor De Echte Backpacker

Jouw inpaklijstje is helemaal klaar? Maak dan snel ook nog even een lijstje van de spullen die je ter plaatse zal moeten aanschaffen. Hoe dan ook kan je nu beginnen met het echte inpakwerk. Ook hier hebben we nog een aantal handige tips. Zo maak je bijvoorbeeld best gebruik van bagage organizers om jouw zak optimaal te organiseren. Je hoeft dan ook niet jouw volledige zak te ledigen wanneer je iets zoekt. Extra handig!

Verder zijn er een aantal hulpmiddelen om de beschikbare ruimte optimaal te benuttigen. Kleding kan je bijvoorbeeld opbergen in vacuüm zakken, terwijl je sokken gewoon in jouw schoenen kan stouwen. Losse kabeltjes en snoeren steek je in een oud zonnebrildoosje en shirts rol je op om extra plaats te besparen. Zorg er natuurlijk wel voor dat het praktisch blijft en je alles opnieuw vlot kan inpakken eenmaal je de slaapzaal verlaat!

Tags : backpackinpakken

Leave a Response