close

Deze bijzondere rugzak zul je niet zo snel in elke winkel zien hangen bij de backpacks. Veel backpacks, daypacks of andere rugzakken hebben een ‘zak’! Deze Tatonka is er een van een heel ander formaat. Hij heeft geen zak maar is voorzien van een stevig ‘rack’. Je zou kunnen denken dat je altijd een zak nodig hebt maar dat is juist niet zo. Het klopt dat als je gaat backpacken het nodig is dat je al je spullen droog en handig is een grote backpack kan doen. Of als je een (meer)daagse bergtocht maakt is het prettig om een prettig zittende daypack te hebben van ca. 25 a 30 liter. Maar het zal je verbazen hoe handig de Tatonka Lastenkraxe load carrier is en hoe veelzijdig. In dit artikel zul je lezen dat hij voor zooo veel doeleinden geschikt is.

Neem de Tatonka overal mee naar toe

Deze stevige load carrier weegt van zich zelf maar 2,7 kg en is eindelijk niet heel groot. Hiermee kun je hem gemakkelijk in de auto, camper of busje opbergen tijdens je avonturen. Hij is dus niet groot en niet zwaar en heeft een erg comfortabel zittende draagsysteem met zachte brede schouderbanden en een goedsluitende heupgordel. Met een maximaal draagvermogen van ongeveer 50 kg kun je er echt van alles op meenemen. En dat voor een rack van maar 2,7 kg. Een echte heavy duty carrier. Je kunt het draagsysteem ook eenvoudig tegen het frame zetten waardoor je hem echt overal eenvoudig kan opbergen zoals je auto of camper. Ter plaatsen kun je hem dan voor van alles gebruiken.

Load carrier voor een dagje strand tot aan bevoorrading van berghutten

Zoals op de foto’s te zien is kun je er spullen op vervoeren die je normaal niet in een rugzak kan doen of zwaar zijn om mee te slepen. Ga je met je kinderen een dagje naar het strand en moet er veel meegenomen worden en is het wel even een stukje lopen door de duinen? Zoals je ziet is het eenvoudig om een grote koelbox en stoelen mee te nemen. Er kan er dan ook nog een grote tas o.i.d. bovenop gebonden worden met de restante spullen voor op het strand en in de zee. Hoe zwaar het ook is, het comfortabele systeem zorg ervoor dat je dit soort gewichten makkelijke kunt dragen. Ook als je niet gewend bent om met een rugzak te lopen. Het lijkt zwaar maar he wend er erg snel aan.

Check ook hieronder hoe eenvoudig het is om een grote gastank te vervoeren! Hoe ga je die normaal dragen? Op deze manier verplaats je de tank eenvoudig en snel van A naar B, zelfs bergop. Als vervend bergsporter kom ik geregeld in berghutten die op deze manier bevoorraad worden. Dit soort carriers is dan onmisbaar. Maar denk ook aan als je op grote campings moet gaan zeulen met dit soort lompe spullen. Ideaal!

Verder niet getest, maar wel ideaal voor andere doeleinden als je gaat vissen bijvoorbeeld. Je neemt als je een dagje, of langer, gaat vissen al snel ontzettend veel spullen mee. Een fiets of brommer met een karretje kan, maar wat nou als er geen weg gaat naar jouw fijne visplekje. Precies, dan is deze Tatonka de uitkomst. En hij is ook in de campkleuren die je graag aan de waterkant wilt hebben. Er zitten ook zo veel opbind-mogelijkheden op dat je er echt alles op kan zetten en aan kan hangen.

Conclusie

De Tatonka carrier is een superlichte pack die erg veel gewicht kan dragen en daarmee de uitkomst is voor veel doeleinden waar andere hulpmiddelen te kort schieten. Het is wel even wennen omdat het gewicht ook redelijk ver naar achteren staat als het object groot is. Maar dit zorgt niet voor hinder tijdens te verplaatsing. Sterker nog ook voor langere verplaatsingen is hij ideaal. Denk ook aan backpackvakanties als je meer wilt meenemen dan wat er in een normale backpack kan. Wij zien hier echt veel voordeel in en gaan hem de komende tijd voor nog veel meer doeleinden gebruiken. Tips en suggesties zijn welkom! 😊

Wil je meer informatie over de Tatonka check eens urbansurvival.nl

Tags : backpackrugzak

Leave a Response