close

Onze ervaring is dat kinderen het leuk vinden om ‘mee’ te kunnen met de volwassenen. En dan meedoen met alle activiteiten. Als je gaat skiën, willen ze dat natuurlijk ook. En als je gaat wandelen, waar van de andere kant soms wat tegenstand van komt, willen ze toch mee. En dan het liefst met een rugzak. En met een extra complimentje van een ouder hoe goed ze het doen, heeft het zelfvertrouwen weer een boost gekregen! Bovendien kun je met een mooie en leuke rugzak je kind motiveren om mee te gaan om langere wandelingen, ook in de bergen!
Als je vroeg begint met het laten drager van een rugzakje, en ze elk jaar steeds meer te laten dragen, dan wennen ze er gelijkelijk aan. Ideaal als je zelf fanatieke wandelaar bent, of dit nu in Nederland is of langere bergtochten.

Kinderrugzakken

Kinderrugzakken

In dit artikel hebben we een rugzakje ‘getest’ dat past zelfs past bij een 3 a 4 jarige. Ja, op die leeftijd kun je er al mee beginnen.

Tip 1: doe er uiteraard in het begin niet te veel bagage in!

We hebben de Rugzak Deuter Schmusebaer Magenta getest en zijn er erg over te spreken. In dit artikel lees je wat we er mee ontdekt hebben en wat vooral de voordelen zijn van een rugzak voor je kind. Want los van dat een rugzak er voor een kind leuk uit moet zien, heeft het veel voordelen. Zo kan het naast wandelingen ook gebruik worden als reistas of bijvoorbeeld tasje voor school, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal en als het kindje bij opa en oma gaat logeren.

De Deuter kinderrugzak

Als de rugzak leuk bevonden wordt door het kindje dan sta je altijd +1 voor. Dan kan het niet meer stuk!

Tip 2: zoeken SAMEN een leuke rugzak uit!

Omdat de rugzak voor veel verschillende momenten gebruikt wordt heb je het geld er wel uit. Een goede investering voor een leuk cadeau dus. Deze Deuter heeft een mooie donker roze kleur met veel leuke accenten en viel gelijk in de smaak. De eerste paar uur werd er al samen met de poppen mee gespeeld. De volgende dag moest hij ook gelijk mee naar het KDV. Maar het is ook een kwalitatief goede rugzak. En naast de kwaliteit komt deze Deuter kinderrugzak ook qua functionaliteiten overeen met volwassen rugzakken en backpacks. Daarnaast is de sluiting eenvoudig in gebruik. De twee gespsluitingen zijn gemaakt voor kinderen en de ‘zak’ zelf is ook makkelijk te openen. Binnenin is het erg ruim en er kunnen naast knuffels en kleding ook genoeg speelgoed in. Ga je een echte tocht maken in de bergen? Denk aan een huttentocht. Dan kan je ze bijvoorbeeld zelf hun eigen lakenzak, drinkbeker en regenjas laten dragen.

Tip 3: doe de inhoud van de rugzak in een extra plastic tas. Mocht het veel en lang regenen dan blijft de kleding in ieder geval droog.

Een kinderrugzak is een veelzijdig product

Dit specifieke model van Deuter is verder ook erg comfortabel. De rugzijde is zacht en deels ook ergonomisch. De draagriemen voelen ook prettig aan, snijden niet in de schouders en aan de voorzijde kun je beide draagriemen met elkaar verbinden met een extra gespsluiting. Dit is leuk voor het kindje maar ook erg praktisch omdat de rugzak dan, tijdens veel bewegen, niet snel van de schouders glijdt. Het materiaal is verder erg stevig en tot op zekere hoogte water dicht. Hij is in ieder geval waterafstotend en wij denken tot een uurtje in lichte regen waterdicht. Maar goed met een kindje langer dan een uur door de regen lopen, raden we niet aan. J

Tip 4: koop de rugzak niet te veel op de groei.

Rugzak kopen voor kinderen

Een nieuwe rugzak kopen voor je kindje doe je, zoals we al eerder zeiden samen met je kind. En als je denkt dat het wel een duur grapje is, houd dan in je achterhoofd dat een kwalitatieve rugzak langer mee gaat, beter is voor de rug van je kindje en fijner in gebruik is.

Tags : deuterkinderenreviewrugzaktestwandelen

Leave a Response