close

Bind dit jaar de backpack op je rug en verken de onontdekte plekken van Griekenland. Het populaire vakantieland heeft genoeg schilderachtige bestemmingen die vrij zijn van massatoerisme en die zich goed laten lenen voor een actieve vakantie. Het idyllische en groene Epirus bijvoorbeeld. Of het fotogenieke Santorini dat je kunt bezoeken tijdens het eilandhoppen tussen de Cycladen. Waar wacht je nog op?

Backpacken door Griekenland

Backpacken en Griekenland zijn twee woorden die misschien niet meteen bij elkaar passen. Het populaire vakantieland is vooral geliefd bij zonaanbidders en cultuurfanaten die er hun zomervakantie doorbrengen. Maar wist je dat Griekenland ook onontdekte, groene plekken heeft die zich goed laten lenen voor een actieve vakantie. Wandelen door diepe kloven, struinen door schilderachtige stadjes en ontspannen op een verlaten zandstrand zijn de belangrijkste ingrediënten van het backpacken door Griekenland. Samen met reisorganisatie TUI vertellen we waar je moet zijn.

schiereiland in griekenland

Epirus

Het meest bergachtige gebied van Griekenland is de noordelijke regio Epirus. Kalkstenen rotsen die uit het turquoise gekleurde zeewater omhoog rijzen, kleurrijke dorpen die tegen groene heuvels zijn opgebouwd en idyllische baaien met witte zandstranden zorgen ervoor dat Epirus ook een van de meest fotogenieke gebieden van Griekenland is. En dan hebben we de indrukwekkende Vikoskloof met steile wanden van wel 1.600 meter hoog nog niet eens genoemd. Al backpackend door Griekenland kun je Epirus in al zijn glorie bewonderen.

Chalkidiki

Het schiereiland in het noorden staat bekend om zijn authenticiteit. Volgens velen ontdek je in Chalkidiki het echte Griekenland. De badplaatsen worden niet alleen versierd door azuurblauwe baaien, maar ook door smalle straatjes met rozenstruiken en geurige citroenbomen. Op het terras van een taverna is het ’s avonds goed toeven met een bord vol Griekse mezzes en een glaasje ouzo. Doe je tijdens het backpacken door Griekenland Chalkidiki aan? Huur dan eens een kajak om langs de verlaten baaien met kraakhelder zeewater en de grillige rotsen met pijnbomen te peddelen.

natuur in griekenland

Cycladen

Bij de Cycladen gaat er misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar Santorini klinkt je vast wel bekend? Het Griekse eiland gaat de hele wereld over op ansichtkaarten en foto’s waar de schilderachtige koepelkerkjes met blauwe daken op zijn afgebeeld. En ook dankzij de zonsondergang waarvan sommige beweren dat die op Santorini het mooist van de hele wereld is. Bij TUI kun je ervoor kiezen om met een backpack te eilandhoppen tussen de Cycladen. Dan bezoek je niet alleen Santorini, maar ook het hippe Mykonos (met zijn bruisende nachtleven) en Naxos en Paros (met de witgekalkte huizen). Genoeg te zien dus.

Tags : griekenlandtuivakantie

Leave a Response