close

Volgens mij zijn de meningen nog steeds verdeeld over wat nou het beste is voor een kindervoetje. Maar ik denk dat blote voeten eigenlijk het beste is maar dat gaat buitenshuis helaas niet altijd. Zeker op vakantie is het fijn als je voor je kroost fatsoenlijk schoeisel hebt. Er zijn momenten en plekken waar het het fijnst is als ze lekker op hun blote voetjes kunnen lopen, rennen en spelen. Op die momenten: in het gras op de camping, in het zand op het strand en op ze kant langs het zwembad, dan zijn blote voeten het fijnst. En daar lopen wijzelf met grote voorkeur ook op blote voeten. Maar waar bloten voeten niet meer kunnen gaat onze voorkeur uit naar sandalen voor de kids.

Sandalen op vakantie

Sandalen of andere open schoenen zijn heerlijk voor het buiten leven. Los van het feit dat wij ook graag op (sportieve) sandalen lopen, zijn ze heerlijk voor kinderen. Zowel jonge kindjes vanaf een jaar of 2 tot grote kinderen. Het geeft een gevoel van vrijheid op die momenten als blote voeten echt niet meer kunnen. Als voorbeeld: heel het gezin draagt ze tijdens city trips. Als je een sandaal hebt met een kwalitatief goed voetbed en steun kun je er vele kilometers mee lopen. Zo dragen we ze zelfs tijdens (simpele) bergtochten, en ook met rugzak. Een goed voetbed is dan wel een must omdat je extra kilo’s meedraagt. Daarnaast zijn ze nog voor veel meer momenten geschikt. Denk aan gebruik in de speeltuin, spelen bij vriendjes op de camping en zelf als waterschoenen. Dit laatste kan ik echt aanraden, zowel voor kinderen als volwassenen. Een goede sandaal, die goede sluitingen heeft zijn erg fijn als je over stenen en kiezels moeten lopen in en om het water. Je kunt ze de heel dag dragen tijdens een gezellige stranddag of tijdens een fijne dag aan een bergbeekje afsluitend met een BBQ. En als het dan frisser wordt doe je er gewoon sokken in aan. Dit is wellicht qua look een No Go, maar het is wel prettig als de avond valt en je wilt nog lekker buiten zitten.

Voorjaar in eigen land

Het is weer lekker weer en voor ons een prachtige tijd om veel buiten te zijn. Nu met kinderen hebben we weer veel leuke excuses voor uitjes.

Leuk voor de kids, maar stiekem vinden we het zelf ook heel leuk!

Als we niet in de Alpen zitten met het gezin en of vrienden dan gaan we graag lange weekenden weg in Nederland. En mooie plekken vinden is niet moeilijk. Nederland heeft zo’n mooie natuur! En ook prachtige rustige plekken waar het ook leuk is voor kinderen. Zo zijn we enige tijd geleden een paar dagen in Drenthe geweest; bij de Hondsrug. ‘Oerlandschap waar van alles te doen en te beleven is.’ Dat is de slogan van deze regio. Tijdens deze dagen in de natuur hebben we voor dit item enkelen sandalen getest. Sandalen voor kinderen om precies te zijn.

De beste kindersandalen

Hieronder zie je de drie paar sandaaltjes die we getest hebben. De Ipanema zijn eigenlijk meer slippers, maar vanwege de goede bantjes kunnen ze zeker door als sandaal. Naast de Ipanema sandaal hebben we de Teva Hurricane 3 en de Birkenstock RIO getest. Althans de 3,5 jarige Fiene heeft ze getest. Ze had al wat ervaring met de Teva Hurricane 2 maar de andere twee waren helemaal nieuw voor haar.

Sandalen test

Ondanks dat de Ipanema het minst steun geven ging de voorkeur gelijk naar deze slipper. Maar dat is ook niet gek als je ziet hoe schattig deze er uit zien met het roze hartje er op.

Voorafgaand de test hadden we bedacht hoe we een 3,5 jarige de test kunnen laten doen. En wat voor een kindje van haar leeftijd belangrijk vindt. Nou daar waren we al snel achter: de looks zijn het belangrijkste. Voor de ouders wint de steun! Dus hebben we op de volgende punten getest:

  • Looks
  • Steun
  • De eenvoud van aan en uit doen
  • Geschikt als waterschoen
  • En of ze geschikt zijn om mee te rennen
Birckenstock meisjessandaal

Testresultaten van de sandalen

Looks

Zoals verwacht wint de Ipanema slipper. En met dank aan de felle roze en oranje kleuren komt de Teva op nummer twee. Eenmaal de Birkenstock aan en beseffende dat er glitter op zitten wilde ze deze nummer 3 ook niet meer uit doen.

Goede steun bij sandalen voor kinderen is erg belangrijk

Als ouders waren we het er over eens dat de slipper het minst steun gaf. Maar het was des te lastiger om van de andere twee een winnaar te kiezen. De Teva sandaal geeft goede steun, ook bij veel activiteiten en gespring. De Birkenstock sandaal heeft een heel andere type voetbed maar ook erg veel steun. De Birkenstock heeft een heel goed voorgevormd voetbed en zot als gegoten. Noch bij de Teva, noch bij de Birkenstock kantelt het voetje naar binnen. Met de Ipanema gebeurde dat lichtjes.

Birkenstock sandaal

Aan en uit trekken van sandalen

Kindjes van 3,5 jaar willen alles zelf doen. Elke ouders zal dat erkennen! Het is wel handig als de sluitingen van een sandaal niet te moeilijk zijn.

In deze categorie wint de Teva. De eenvoudige klittenband bantjes zijn eenvoudig en snel te ‘bedienen’ voor een klein kindje. De Ipanema ging ook vlot maar met de Birkenstock blijft Fiene wat moeite hebben. Met het gespje heeft ze nog weinig geduld. Maar ik zie wel dat wanneer ze iets ouder is het wel een stuk makkelijker zal gaan.

Teva sandaal

Een sandaal als waterschoen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: als een sandaal kan fungeren als waterschoen dan heb je twee vliegen in een klap. Dat betekent minder bagage omdat je maar 1 pas hoeft mee te nemen. De kindjes hoeven niet te wissel van schoen. En ze kunnen in en rond het water blijven spelen als er en veel kiezels liggen of schelpjes.

Omdat de bandjes van de Ipanema net te weinig steun bieden valt deze eigenlijk af als waterschoen. Maar even door het water lopen kan dan weer wel. Als je ergens bent en je kindje wilt lekker ravotten in het water dan zien we dat de Teva het meest geschikt is. We zien namelijk dat de Birkenstock door zijn materiaal en stugheid minder geschikt is als waterschoen.

Sandalen voor kinderen

Een goede sandaal als allround outdoor schoeisel

Het ligt er natuurlijk maar net aan wat het kindje fijn vindt om mee in te spelen. In deze categorie voldoen alles sandalen. Als er niet heeel ruig gespeeld wordt dan kunnen ze dus allemaal. Even spelen in de speeltuin, stoeien in het bos en voetballen bij het vakantiehuisje kan met elke sandaal die Fien getest heeft. Maar als het ruiger wordt, dan is er wel een voorkeur voor de Teva Hurricane 3 en de Birkenstock RIO. Met de Teva rennen ze het makkelijkst en met een paar Birkenstock staan ze steviger op de grond. Springen, klauteren en rennen kan overigens met alle drie de sandalen. Ja, zelfs met de Ipanema slippers!

Ipanema slipper

Sandalen zijn eigenlijk altijd aan te raden

Elke sandaal is geslaagd! Ze hebben alleen allemaal hun eigen sterke en minder sterke eigenschappen. Tijdens onze vakanties en reizen gaan ze voor elk gezinslid mee en dragen we ze dagelijks. Met of zonder bagage op de rug en dus ook tijdens outdooractiviteiten.

Er zijn natuurlijk nog veel meer sandalen voor kinderen, alleen wij hebben deze selectie gemaakt omdat we denken dat dit drie sandalen zijn die het meest allround zijn en daarmee geschikt op vakantie zoals op de camping en op het strand. En kom je tijdens het wandelen met je kinderen water tegen, dan hoef je er niet omheen te lopen. Je kunt gewoon door het beekje of door het ondiep stukje zee lopen. Dat is juist lekker fris! En ook s ochtends vroeg op de camping als het gras nog nat is van de dauw, is het juist heerlijk om met blote voeten in je sandalen door heen te lopen.

Geniet je net als ons van veel in de natuur zijn? Met of zonder kinderen. Of wil je reageren op dit artikel? Hieronder kun je je reactie achterlaten. Check ons ook eens op onze backpackers-online Instagram!

Wil je meer specifieke info over de sandalen die we getest hebben? Neem dan eens een kijkje op plutosport.nl.

Tags : campingkinderenSandalenschoenen

Leave a Response