close
Texel

Op het mooiste Waddeneiland, Texel is altijd wel iets te doen. Ten eerste vind je er vele evenementen, van muziek en theater tot wellness en sport events. Daarnaast kun je er heerlijk op eigen gelegenheid wandelen, fietsen en hardlopen. Of bijvoorbeeld toertjes maken en overnachten in verschillende B&B ’s of leuke gezellig hotelletjes en herbergen.

Ben je van plan om een of meerdere dagen door te gaan brengen op Texel. Bekijk dan eens wat je er allemaal kunt doen. Een korte vakantie of langere wandel- of fietsvakantie is ook een van de populaire bezigheden. Meer tips over Texel op texelhond.nl.

Weekendje Texel

In een weekend kun je al veel doen. Op Texel vind je namelijk een divers aan activiteiten. Of het nu een klein minivakantie wordt of een lang weekend, Texel biedt gelegenheid voor elk type vakantie. Buitensport is zeer populair, ook met uw kids. Denk aan een fietsvakantie of leuke toertochtjes met een stop bij verschillende restaurant aan de kust.

Sporten

Er zijn op Texel naast watersportactiviteiten ook andere mogelijkheden om te sporten. We hebben het al over wandelen en fietsen gehad maar denk ook eens aan skeeleren bij goed weer of indoorzwemmen bij slecht weer. Door op allerlei manieren bezig te zijn verkend je Texel steeds op een nieuwe manier. Het kan erg ontspannend zijn om tijdens je vakantie of relaxweekend ook even te bewegen. Sporten is dan niet altijd eens nodig. Even bewegen kan heerlijk zijn, vroeg in de ochtend of overdag in de heerlijke zon. De een kan zijn draai vinden in een rondje langs het strand te voet en hardlopend. De ander is in zijn nopjes op een (sport)fiets. Dit prachtige waddeneiland is heel goed te ontdekken met de fiets. De routes zijn er eindeloos, het is makkelijk navigeren en de paden zijn uitstekend onderhouden.

Eten en drinken op het mooiste Waddeneiland

Texel is ook voor de échte Bourgondiërs een leuke plek om te toeven. Heb je wel een eens bierproeverij gehad op dit schitterende eiland? Dit is je kans. Drink een lekkere ‘Texelse’ in het gezelschap van vrienden en of familie. Op dit eiland weten ze ook wat lekker eten is! Er zijn genoeg leuke, maar ook lekker restaurants waar ze je met veel gastvrijheid ontvangen. Niet alleen vismaaltijden maar ook heerlijke schotels en vleesgerechten zul je hier vinden.

Tags : etentexel

Leave a Response