close
AmerikaBestemmingenReistips

Handige tips voor je volgende backpackavontuur in Costa Rica

Handige tips voor je volgende backpackavontuur in Costa Rica

Costa Rica is een land in Midden-Amerika waar ontzettend veel te beleven valt. Het is erg biodivers met stranden, regenwouden en mangrovemoerassen. Voor mensen die van de natuur houden en graag buiten leven is het een waar paradijs. Spot tijdens een rondreis door Costa Rica diverse exotische dieren, fiets langs witte zandstranden, beklim vulkanen en zipline door de jungle. In deze regio is het een van de duurste landen, maar toch zal je hier een fantastische tijd beleven. Wil je in Costa Rica gaan backpacken, dan zijn er enkele dingen waar je op kunt letten om het betaalbaar te houden. En wat is nu het beste moment om naar Costa Rica af te reizen?

Verschillende microklimaten

Costa Rica heeft slechts twee seizoenen: het regenseizoen en het droge seizoen. Over het algemeen kan je het beste naar Costa Rica afreizen van januari tot en met april, echter zijn er binnen het land diverse microklimaten, waardoor de beste reistijd deels afhangt van het gebied dat je wilt bezoeken. Zo is de regenkans aan de Caribische kust het laagst in januari tot en met april, dit geldt ook voor centraal Costa Rica. In het gebied aan de Stille Oceaan daarentegen regent het weinig in de maanden mei tot en met oktober. Er is een droge periode met veel wind van december tot en met april.

Neem een lokale bus

Tijdens jouw rondreis Costa Rica zal je hoogstwaarschijnlijk veel met de bus reizen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen lokale bussen en toeristenbussen. De toeristenbus rijdt vaak in een keer door naar de bestemming terwijl de lokale bus veel vaker stopt. Daarom doen de lokale bussen er langer over en tevens is er vaak geen airco aanwezig in deze bussen. Desalniettemin kiezen backpackers zeker niet altijd voor de toeristenbus, aangezien deze veel duurder is. Zo betaal je soms wel het tien dubbele van de prijzen van de lokale bus. De munteenheid in Costa Rica is de colones. Je kan ook dollars pinnen bij geldautomaten, echter wordt hier altijd een slechte wisselkoers voor gebruikt.

Lokale restaurants

Het eten in restaurants in Costa Rica is erg duur. Je kan er daarom voor kiezen om regelmatig zelf te koken. In bijna alle hostels zijn er gemeenschappelijke keukens te vinden, waar je ook nog eens gezellig met andere backpackers kunt koken. Mocht je liever uit eten gaan, doe dit dan niet in een restaurant dat gericht is op toeristen. Bovenop de prijzen voor het eten betaal je hier dan vaak ook nog belasting van vijftien procent. Door heel Costa Rica heen vind je namelijk ook Soda’s: lokale restaurants van families waar je lekker en goedkoop kunt eten. Wist je dat je in Costa Rica bijna overal uit de kraan water kunt drinken? Voor de zekerheid kan je dit wel het beste even navragen op de plek van bestemming.

Leave a Response