close
De voordelen van een caravan t.o.v. een tent

Vakantieliefhebbers hebben tegenwoordig enorm veel keuze als ze er eventjes, of liever nog: wat langer, tussenuit willen gaan. Je kunt een vlucht boeken met een all-inclusive hotel en jezelf zo optimaal verwennen. Vanwege de hoge kosten van vakanties kiezen steeds meer mensen ervoor om zelf een caravan of een tent te kopen, om zo comfortabel én voordelig op vakantie te kunnen gaan naar een gezellige camping. Maar wat kun je beter kiezen als schutplek: een caravan of toch een tent? Wij denken zelf dat een caravan de beste keuze is, vanwege de vele voordelen die caravans ten opzichte van tenten te bieden hebben. Maar wat zijn dan precies de voordelen van een kwalitatief goede caravan? Je leest het hieronder!

Een caravan bespaart je tijd een energie na aankomst

Gebruik je een tent, als dan niet in combinatie met een camper en camper accessoires? Dan ben je na aankomst op je vakantiebestemming eerst een tijd bezig met het uitklappen of opzetten van je camper cq. tent. Zeker een tent opzetten voor meerdere personen kost vaak veel tijd en energie. Bij een caravan ontbreken losse caravanonderdelen en ben je direct klaar als je gearriveerd bent. Je hoeft niet aan te rommelen met tent- of camper accessoires, maar zet je ‘rijdende huis’ op zijn plek. Daarna kun je direct vakantie gaan vieren!

Een caravan is ook een ideale opslagplek

De opbergruimte van caravans is een groot voordeel. Je kunt je caravan thuis inpakken met alles wat je tijdens je vakantie nodig hebt. Denk hierbij aan beddengoed, voldoende kleding, alle benodigde elektronica, een gasfles voor op de camping, spelletjes, et cetera. Extra fijn is dat je ook veel boodschappen mee kunt nemen in hedendaagse caravans. Hierdoor ben je niet alleen voordeliger uit, maar hoef je na aankomst op de camping evenmin direct naar de supermarkt om proviand in te slaan. Dubbele winst dus: je bespaart tijd en geld in vergelijking met het gebruik van een tent!

Een veilige schuilplek bij slecht weer

Niemand is tijdens vakanties gegarandeerd dat het mooi weer is. Sterker nog: zeker in bepaalde regio’s in Europa of Nederland kan het in de zomermaanden flink tekeergaan. Een hagelstorm, fiks onweer met veel bliksem of zelfs tornado’s: ieder jaar overkomt het Nederlanders weer dat ze met deze ruige weersomstandigheden te maken krijgen tijdens hun vakantie. Hét grote voordeel van een goede caravan is dan natuurlijk dat je veilig kunt schuilen. Je zit lekker droog en hoeft niet bang te zijn voor het noodweer. Zit je in een tent tijdens slecht weer? Dan loop je in vergelijking met de caravan tal van risico’s. Denk aan het wegwaaien van je tent of gevaarlijke blikseminslag.

Hedendaagse caravans gaan lang mee

Fijn aan en caravan kopen met eventuele benodigde caravanonderdelen is de lange levensduur van moderne sleurhutten. De betere merken caravans zijn robuust, technisch betrouwbaar en hebben een lange levensduur. En dat is natuurlijk superfijn, omdat je – zeker bij de aanschaf van een nieuwe caravan – geen energie hoeft te steken in het onderhoud. De bijkomende kosten van caravanonderhoud vallen in de praktijk gelukkig mee. Natuurlijk moet je caravan periodiek gekeurd worden en is er altijd wel iets wat je moet repareren. Maar caravans hebben een veel langere levensduur dan de gemiddelde tent! Dus tel uit je winst en koop ook een comfortabele caravan

Leave a Response