close

Alle type vakanties op een rij

Uiteraard zullen wij als backpackfanaten altijd een backpackreis aanraden! Daar zijn we het enthousiast over. Daar liggen onze ervaringen en dat doen we het liefst! Maar dat neemt niet weg dat er ook veel andere manieren zijn om je vakantie in te delen. Het hangt ook samen met de tijd die je vrij hebt om te gaan reizen. Een backpackvakantie kan al vanaf 2 weken. Het ligt er maar net aan waar je heen wilt en wat je wilt gaan doen. In de verschillende subcategorieën van dit item over soorten vakanties hebben we het over vrijwilligerswerk en taalreizen.

Beide type vakanties die je heel goed kunt combineren tijdens het backpacken. Denk hierbij aan landen als Australië, Nieuw Zeeland en Zuid-Amerika. Dit zijn landen waar het steeds eenvoudiger wordt om te gaan werken of te studeren. Hoe leuk is het om tijdens het backpacken de lokale bevolking te leren kennen middels een leuke baan waar je je inzet voor een goed doel. Of denk eens aan het leren van een taal in het backpackland. Spaans leren in Zuid-Amerika of Engels in Australië!

Naast deze type vakanties die vaak een langere periode in beslag nemen zijn er ook andere type vakanties die geschikter zijn voor een kortere periode. Denk aan vakanties als een jongerenvakantie, skivakantie en all-inclusive vakanties. Er zijn ook veel aanbieders tegenwoordig die singlereizen aanbieden. Dit is speciaal samengesteld op de wens van mensen die zonder partner op vakantie gaan.

Wat is jouw favoriete vakantie? Ga je naar een zonnige bestemming in een luxe hotel? Ga je BACKPACKEN of is een actieve vakantie meer iets voor jou? Heb je wel eens gehoord van vrijwilligerswerk tijdens het backpacken? Of denk eens aan een taalreis! Tegenwoordig zijn er tal van type vakanties, ook voor singles zijn er speciale vakanties.Singlevakanties

Op vakantie gaan doe je vaak met een groep vrienden, je partner of je familie. Maar wat nou te doen als je geen zin hebt om met je familie naar het buitenland te trekken, je vrienden allemaal met hun partner op pad gaan en je geen zin hebt om ergens het vijfde wiel aan de wagen te zijn? Hiervoor is een goede oplossing waar helaas vaak met een bevooroordeelde blik naar gekeken wordt. Singlevakanties zijn groepsreizen waar alleen maar singles aan deelnemen. Vaak wordt, onterecht, gedacht dat dit een soort speeddating op exotische locatie is. Niets is minder waar.

Het komt er in het kort op neer dat je met een groep mensen naar het buitenland gaat die allemaal open en spontaan genoeg zijn om zich in te schrijven voor een dergelijke reis. Je leert zo nieuwe mensen kennen en hebt de kans om allerlei dingen te beleven die je normaal nooit tegengekomen zou zijn. Hoewel singlereizen voor iedereen leuk zijn is het vanwege het beeld dat er rondom dit type reizen is ontstaan vooral voorbehouden aan mensen die al een eindje in hun twintiger jaren zitten.

Sommige reisorganisaties laten enkel mensen ouder dan 25 toe, andere bureaus hebben geen leeftijdseisen. Houd er wel rekening mee dat zo’n 75% van de deelnemers tussen de 25 en 40 jaar oud is. Leeftijden maken doorgaans niets uit bij het leggen van contact tijdens een singlevakantie, iedereen die meegaat is daar ook om jou te leren kennen en gezellig is het altijd al snel! Mocht je besluiten om op een singlevakantie te gaan, bedenk je dan dat het doel van deze reis is om met een groep enthousiaste mensen een mooie vakantie te beleven, alles wat er verder uit voortvloeit aan vriendschappen en relaties zijn een bonus.

Taalreizen

Wil je een nieuwe taal leren of een taal beter leren spreken, dan zijn taalreizen een goed idee. Doordat je in een land bent waar de taal die je wil oefenen door iedereen gesproken wordt. Dan heb je altijd voldoende mogelijkheden te oefenen. Mocht je een taalreis overwegen dan zijn er allerlei mogelijkheden waar je uit kan kiezen. De meest voor de hand liggende voorbeelden zijn de georganiseerde reizen waar je in groepsverband lessen kan volgen. Dergelijke programma’s zijn in meer en minder intensieve mate te volgen waardoor je zelf kan bepalen in hoeverre je erheen gaat om te leren of vakantie te vieren.

Voordelen georganiseerde taalreizen

Groot voordeel van deze georganiseerde taalreizen is dat alles voor je geregeld is. Daarnaast is het voordeel dat je altijd iemand hebt waarbij je met vragen terecht kunt. Denk verder aan dat je bijvoorbeeld in een gastgezin terecht kan waardoor je echt een stok achter de deur hebt de taal te leren spreken.

Hoewel de prijzen redelijk kunnen oplopen naarmate het gekozen programma intensiever wordt en de bestemming van je reis exotischer is het zeker niet onbetaalbaar een taalvakantie te boeken. Mocht je iets minder willen uitgeven kies dan gewoon voor een vakantie in Spanje in plaats van Ecuador. Al met al een erg goed alternatief wanneer je het niet ziet zitten ergens op eigen houtje heen te gaan zonder dat er iemand is om je op te vangen.

Mocht je een taal al behoorlijk spreken en gewoon wat oefening nodig hebben dan is backpacken ook een goed idee. Als je avontuurlijk ingesteld bent en niet bang om fouten te maken bij het leren van een nieuwe taal dan werkt het simpelweg naar een land toegaan en tegen mensen praten natuurlijk ook heel goed. Mocht je alvast willen beginnen met het leren van een taal voordat je op vakantie gaat, dan kan je hier terecht.

All-inclusive vakanties

Als echte Nederlanders zijn we allemaal gek op all-inclusive vakanties. Je betaalt een vaste prijs en kan eten en drinken wat je wilt. Aan de ene kant fantastisch, aan de andere kant trekt dit natuurlijk erg veel publiek. Wil je een all-inclusive vakantie boeken. Onderzoek dan eerst de mogelijkheden en de onmogelijkheden binnen het hotel of resort dat je wil gaan bezoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld all-inclusive bestemmingen waarbij je verschillende gradaties van all-inclusive hebt. Je mag hier bij de goedkopere variant bijvoorbeeld alleen eten en onbeperkt bier, wijn en fris halen. Voor een bacardi-cola of een cocktail moet je dan wel weer je portemonnee trekken.

Aanbiedingen

Wil je all-inclusive op vakantie dan zijn er genoeg aanbiedingen te vinden. Onthoud hierbij wel dat wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, dit ook goed het geval kan zijn. Zoals bij alle vakanties die je boekt biedt het net iets duurdere alternatief vaak net iets meer kwaliteit. Ga je voor de goedkoopste mogelijkheid, dan is de kans groot dat je terechtkomt in een zwembad vol met piesende en schreeuwende kinderen terwijl hun ouders zich langs de zwembadrand laten vollopen om toch het gevoel te kunnen hebben even op vakantie te zijn.

Kies je voor de iets duurdere varianten dan heb je niet alleen een ander publiek, ook worden je mogelijkheden wat ruimer. Zo zijn er bijvoorbeeld resorts die niet alleen claimen all-inclusive te zijn maar dat ook kracht bij zetten door gratis waterskiën of catamaran aan te bieden.

Jongerenreizen

Wil je een geweldige vakantie waarin je de middagen tussen het feesten door ook nog de mooiste activiteiten kan meemaken. Dan is een jongerenreis iets voor jou. Jongerenreizen worden georganiseerd door reisbureaus die alles op alles zetten om jou een zo compleet mogelijke vakantie te bieden. De meeste deelnemers aan deze vakanties zijn jonger dan 25 en draaien hun hand niet om voor feestjes tot in de vroege morgen.

Hou je er niet van om de hele dag maar op het strand te liggen wachten tot het ’s avonds weer los gaat? Ook voor jou is er genoeg te doen! Vanuit de organisatie krijg je de mogelijkheid mee te doen aan allerlei mooie activiteiten. Zo kan je denken aan wild water raften, bungeejumpen en vele andere mooie dingen. De meeste mensen die meegaan met deze vakanties gaan in een groep maar ook als je maar met weinigen bent vind je vaak prima aansluiting bij de rest van de reizigers.Voordelen van een jongerenreis

Het grote voordeel van deze reizen zit hem in de organisatie. De prijzen zijn bijzonder acceptabel en alles is voor je geregeld. Je hoeft je dan ook niet meer druk te maken om accommodatie, je hebt altijd een aanspreekpunt voor al je vragen en mocht je je gaan vervelen, dan zijn er altijd activiteiten waar je aan mee kan doen. Dit betekent niet dat je als groep vastzit aan je medevakantievierders, ook als je besluit dat het wel gezellig genoeg is met alleen je eigen vriendengroep zijn deze reizen een aanrader. Je kan de georganiseerde activiteiten gewoon links laten liggen en doen waar je zin in hebt.

Een jongerenreis boeken

Een jongerenvakantie kan ook wel omschreven worden als een vakantie naar een bruisende feestplaats waarbij je zelf niet veel hoeft te regelen. Denk aan je ticket, vervoer, accommodatie en andere zaken. Veel informatie over jongerenreizen en reizen voor jongvolwassenen is beschikbaar op de website groepsreizen. Op deze website vind je ook informatie als je een vakantie met andere jongeren naar Thailand wilt boeken.

Tags : featuredreizentype vakantievakantie

Leave a Response