close
11

Op vakantie wil je zorgeloos genieten. Of dit nu een tweeweekse vakantie is naar een zonnige bestemming, een roadtrip langs een Ierse kust of een backpackreis in Zuid-Amerika. Je wilt problemen en nare ervaringen mijden. Soms kan het voorkomen dat je toch in een situatie terecht komt dat je hulk nodig hebt. Denk aan situaties dat je spullen verliest, als je problemen hebt met geld- en andere papierzaken of bijvoorbeeld als je betrokken raakt bij een ongeluk.

Deze problemen wil je voorkomen! De kans dat je op je vakantie- of reisbestemming tegen kleine of grote problemen aanloopt is echter redelijk groot. Een ongeluk is immers snel gebeurd en daar wil je op voorbereid zijn of ten minste weten wat je in een dergelijke situatie het beste kan doen.

Problemen bij reizen

Een oorzaak van een voorval of probleem heb je vaak niet zelf in de hand. We hebben even kort de mees voorkomende problemen op een rijtje gezet. Op deze manier kun je het beste voorbereidden.

Bagage kwijt

Dit kan gestolen zijn of door het vliegtuigpersoneel niet vrijgegeven zijn. Het kan best een avontuur worden als je op je backpacklocatie geen bagage hebt. Hier zitten je persoonlijk spullen in waar je snel weer toegang tot wilt. In geval van diefstal dien je direct aangifte te doen bij de lokale politie. Bij het geval dat je je rugzak of andere bagage niet ontvangen heb na je vlucht, kun je dit melden bij de informatiebalie op het vliegveld.

Paspoort of andere belangrijke papieren weg!

Op nagenoeg alle luchthavens kun je bij verlies van je paspoort terecht bij speciale balies om een procedure te starten voor de aanvraag van een nieuw paspoort. Mocht je paspoort gestolen zijn dien je dit altijd zo snel mogelijk te melden bij de politie en andere lokale autoriteiten.

Negatief reisadvies

Het gebeurt niet vaak, maar je wilt niet dat je bij aankomst op je bestemming te horen krijgen dat er een negatief reisadvies geld voor het land of stad waar je bent. Je dient dan zo snel mogelijk het land of stad te verlaten en contact zoeken met de Nederland.

Betrokken bij een ongeluk?

Mocht je betrokken zijn geraakt bij een ongeluk, van welke aard dan ook, of het jouw schuld is of niet, dien je altijd het alarmnummer te bellen van het land waar je je bevindt. Ook is het verstandig om je verzekeringsmaatschappij in te lichten over de gebeurtenissen. Zij zullen ook de nodige steun bieden.

Visum verlopen?

Een visum aanvraag dien je te doen voordat je het land betreedt. Neem contact op met de autoriteiten en de Nederlandse ambassade als je visum verlopen is en je bent nog steeds in het land van het visum.

Tags : hulpreishulp

Leave a Response