close
31

2 Yungasweg in Bolivia

Een mooie maar gevaarlijke weg, ofwel de Death Road. Prahtig maar dodelijk, helaas. Gelegen in het Andes gebergte loopt de weg met afgronden van wel 600 meter waar je rakelings langs rijdt. Een weg die niet iedereen graag neemt, echter is er weinig alternatief. Wie het wel waagt ervaart een fantastische happening.

3 Pacific Coast Highway

In California USA, ligt deze weg aan de kust. Prachtig om per motor af te leggen door de vele bochten. Deze ‘all-american Road’ is er een van een top kaliber. Een road trip america is sowieso erg aan te raden, zeker deze bekendste weg van America, dit omdat route 66 eigenlijk niet meer bestaat.

4 Highway 99 in Canada

Deze Highway wordt ook wel de Sea To Sky Highway genoemd. De snelweg is zeer goed onderhouden en is erg goed begaanbaar. Dit in tegenstelling tot veel andere bekende en mooie roadtrip wegen. De weg loopt dwars door Vancouver en loopt naar het Noorden tot ver in de bergen. Een weg waar je alles ziet. Zee, landschap en bergen.

5 Oberalppas

In Zitwserland is de bekende Oberalppas een slingerweg door de hoge bergen, in het hart van Zwitserland. Door de hoogte is hij alleen open in de zomer. In de wintermaanden is hij niet begaanbaar. Logisch als je je mooie foto’s ziet van het winterlandschap.

6 Hana Highway

Iedereen kent Hawaai van de mooie vergezichten. Ken je ook de Hana Higway? Een prachtig groene snelweg die Kahului met Hana verbindt. Dwars door de jungle en door valleien. Bekijk ook eens de prachtige rot massieven.

7 Red Rock Scenic

Road Wie kent hem niet. De wereld beroemde Red Rock Scenic Road in Arizona USA. Deze State Route 179 ligt op een paar uur rijden van de Grand Canyon en wordt ook wel het museum zonder muren genoemd. De adembenemende gezichten neemt u waar vanaf we bekende weg. Tip: neem eens een kijkje in de vroege ochtend of in de namiddag vanwege de dieprode gekleurde zon. Prechtig!

8 Guoliang Tunnel

Op nummer 8 hebben we de Guoliang Tunnel in China gezet. Weer een super gevaarlijke weg dwars door de rotsen. Een enorm karwei is het geweest om hem te bouwen. Het is een ware uitdaging de tunnel te nemen met een brede auto of bus, daar er vele blinde en erg nauwe bochten in zitten. Je gemiddelde snelheid zal door deze tunnel ver zakken.

9 De Transfăgărășan

In Roemenië ligt deze Transfăgărășan weg, deze DN7C is 90 km lang en loop dwars door het Transfăgărășan gebergte. Het hoogste van Roemenië. Het maakt ook deel uit van de Transsylvanische Alpen. Je komt ontzettend veel tunnels en viaducten tegen, meer dan waar dan ook in Roemenië. Op deze route wordt je keer op keer verassend door het prachtige landschap.

10 Millai viaduct

We sluiten deze lijst af met de welbekende Millai viaduct in Frankrijk. De foto’s zeggen al ontzettend veel. Een bijzonder beeld in dit rustige deel van Frankrijk. Dit viaduct is maar liefst 343 meter hoog en komt vaak boven de wolken uit. De Millai viaduct heeft veel een zeer snelle doorgang van verkeer gezorgd, voorheen duurde de reis 4 uur. Een goede reden om de route naar het zuiden via deze weg te laten gaan.

 

Tags : roadtriptop 10

Leave a Response