close
a2

De veelzijdigheid van Oostenrijk is geprezen door veel Nederlanders. Zomers is het lekker wandelen en fietsen. En in de winter kunt u meerdere fantastische skigebieden bezoeken. Op deze website kunt u op een makkelijke manier een chalet of vakantiehuis oostenrijk uitzoeken. Wanneer u voor het thema wintersport kiest kunt u bijvoorbeeld vervolgens uit een gevarieerd aanbod aan skigebieden kiezen.

Oostenrijk info

Voor de Nederlanders is Oostenrijk het meest populaire wintersportland. Dit land is ook bijzonder geschikt voor de zomervakantie, en heeft dan ook veel te bieden. Liefhebbers van een heerlijke vakantie in de bergen zijn hier zeker op hun plaats. Een wandeling of fietstocht door de mooie schone natuur is zeker niet de enige mogelijkheid. Ook tennissen, golfen, vissen, zeilen, raften, canyoning behoren in veel van de vakantiedorpen tot de mogelijkheden. Oostenrijk ligt in Midden-Europa, het is een klein land en heeft schitterende natuur en een grote culturele rijkdom. Het landschap omvat gebieden met hoog- en middelgebergte, heuvellandschap en vlakte. Oostenrijk grenst aan Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland, Tsjechië, Slowakijke, Hongarije, Slovenië en Italië. Bij Oostenrijk denkt u gelijk aan Wenen, de hoofdstad, zeer aantrekkelijk met haar toeristische attracties maar ook de plaatsnamen Innsbruck en Salzburg zullen u bekend voorkomen. De Oostenrijkse cultuur omvat niet alleen de beroemde bouwwerken en een eeuwenoude geschiedenis maar is ook nu nog actief in de beeldende kunst, in concerten, theaters, festivals en folklore. De bevolking staat bekend om zijn gastvrijheid en de voertaal is Duits. Voor alle Oostenrijkse snelwegen dient u in het bezit te zijn van een Autobahnvignet, dat u aan de binnenkant van uw voorruit plakt. U kunt dit vignet voor vertrek aanschaffen bij de ANWB, maar ook bij de grensovergang naar Oostenrijk.

Oostenrijk is een populair vakantieland

Het mooie Oostenrijk is een populair vakantieland. Er is dan ook veel te zien en te beleven in dit land. Dat Oostenrijk volop afwisseling biedt, blijkt onder andere uit het feit dat iedereen die er geweest is zijn eigen verhaal vertelt: over een trektocht in de bergen, over de fraaie meren van Karinthië, over skiën, over winkelen in Wenen, over de Festspiele in Salzburg. Eigenlijk zijn het juist de grote tegenstellingen, de afwisselende landschappen en de grote culturele rijkdom die een reis door Oostenrijk tot bijzondere belevenis maken. We zijn kriskras door het land gereisd om onze indrukken in woord en beeld vast te leggen. Wat u waarschijnlijk het eerst opvalt in Oostenrijk, is de zo gevarieerde natuur. Weliswaar heeft op tal van plaatsen landschappelijk schoon moeten wijken voor de vooruitgang, er is nog genoeg over: ongerepte wouden, weiden vol bloemen, vrolijk ruisende bergbeekjes en wijnranken op nietige löss-terrassen. De reis voert door bedrijvige steden, maar u komt ook in plaatsjes waar u kunt genieten van de rust. We gaan verder over geweldige bergen, langs betoverende meren en mysterieuze moerasgebieden, en door bossen waar de geur van hars hangt. We maken ook kennis met de Oostenrijkse kunst en cultuur: in dorpskerken en kloosters, in deftige woonhuizen en kastelen. Hoe verschillend de Oostenrijkers ook mogen zijn, boeiend zijn ze allemaal: door hun kijk op het leven, hun doen en laten. Aan de ene kant zijn er de tamelijk stugge boeren in de bergen met hun onbuigzame vitaliteit en gehardheid, aan de andere kant zijn er bijvoorbeeld de inwoners van Wenen, soepel en meegaand, in alle opzichten inwoners van een miljoenenstad. Maar in het algemeen gesproken zijn de Oostenrijkers gastvrij, vriendelijk en beminnelijk. Opmerkelijk is in ieder geval de manier waarop ze omgaan met het verleden. Oostenrijk is allang geen monarchie meer en zijn bewoners voelen zich in hart en nieren republikein. Nog altijd denken ze met weemoed terug aan de tijd van Frans Josef I (1830-1916). Heimelijk regeert deze strenge en plichtsgetrouwe keizer nog. Oostenrijk is, met al zijn contrasten, een prachtig land. Deze site wil daarvan het bewijs zijn.

Vakantiehuis in Karinthie huren

Heerlijk zonnig gelegen vakantiehuizen in Karinthië in een prachtig afwisselend landschap. Actieve vakantiegangers kunnen hun hart ophalen. Wandelen rondom en watersport op de fantastisch blauw gekleurde meren en tussen de heuvels is een ware beleving.

Karinthie

Karinthië is het zuidelijkste deel van Oostenrijk en staat bekend om haar vele meren. Deze hebben een temperatuur tot 28 graden en staan bekend om hun drinkwaterkwaliteit. Maar er is meer, zoals kastelen, burchten, steden met een mediterrane sfeer en natuurlijk bergen, met in het noorden de bekende Großglockner, met een hoogte van 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. Een vakantiehuis Karinthie is ideaal. Alles is aanwezig voor een actieve vakantie of genieten van ongerepte natuur. In de zomer kunt u hier wandelen en mountainbiken over bergweggetjes.

Vakantiehuis in Salzburgerland huren

Heerlijk zonnig gelegen vakantiehuizen in Salzburgerland in een prachtig landschap. U kunt een vakantiehuis huren, in de lente, zomer, herfst, en winter, het hele jaar door.

Salzburgerland

Salzburgerland grenst aan Duitsland en de deelstaten Opper-Oostenrijk, Stiermarken, Karinthië en Tirol. Het Salzburgerland bestaat uit een aantal verspreid liggende bergketens, gescheiden door brede dalen. Eigenlijk is er geen lijn te trekken in het landschap, glooiend heuvelland, bekkens, dalen, en boerderijen. De Salzach stroomt door een breed dal, net als de Wagrainer Bach en de Enns. Kenmerken voor het landschap zijn de boerderijen. Wanneer de bel geluid werd in een van de klokkentorens op de dakkapellen was het tijd om te eten voor de arbeiders in het veld. Vanaf de Pinzgauer Höhenweg heeft u een schitterend uitzicht over de gletsjers van de Hohe Tauern. In het Salzburgerland zijn veel beroemde bezienswaardigheden, waaronder het woonhuis van Mozart en de burcht van Kaprun. Ook kunt u genieten van openluchtbaden met warm water en genezend bronwater of van de watervallen in Krimmi. Deze behoren tot de hoogste van Europa. Veel van de Oostenrijkse gebieden worden ook ’s zomers geëxploiteerd als skigebied, maar een klein deel maakt deel uit van het nationale park Hohe Tauern. Met de Salzburgerland Card is de entree bij veel bezienswaardigheden in de stad en de provincie gratis of tegen een sterk gereduceerd tarief te bezoeken. Met de Salzburgerland Card beleeft u onder andere: meren, zwembaden, thermen, natuur, liften, burchten en kastelen.

Een vakantiehuis in Tirol geeft een gevoel van vrijheid

Heerlijk zonnig gelegen vakantiehuizen in Tirol in een prachtig landschap. U kunt een vakantiehuis huren, in de lente, zomer, herfst, en winter, het hele jaar door.

Tirol

Tirol grenst aan de deelstaten Voralberg, Salzburg en Karinthië, en aan de landen Duitsland, Zwitserland en Italië. De hoofdstad is Innsbruck, dit is ook de grootste stad van de deelstaat. Tirol heeft een schone berglucht, prachtige bergen, idyllische houten huisjes met bloembakken, schuimend bier en tirolermuziek, alle ingrediënten voor een actieve vakantie. Het gehele jaar door kunt u genieten van de vele plaatselijke tradities, de volksfeesten, een behandeling in een kuuroord, golfen, een museum, waterland of een van de vele bezienswaardigheden bezoeken. In Tirol vindt u gezellige dorpjes, vakantieoorden, wellnesscentra, romantische dalen en het nationale park Grossglockner. In de steden van Tirol vindt u vele musea, kunst, streekgeschiedenis, landbouw, geologie en kristallen. Achensee is het grootste meer van Tirol. Op de westerlijke oever van het meer ligt slechts één plaatsje, Peritsau. Ook de oostelijke oever kent geen dorpjes. In en op het meer kunt u zwemmen, surfen, zeilen en roeien. Grote salonboten onderhouden de diensten op de Achensee. Het plaatsje Kitzbühel aan de voet van de Hahnenkamm is uitgegroeid tot een mondaine vakantieplaats. Toch bleef een groot gedeelte van de sfeer en charme van het oude Tiroler stadje bewaart. Ook de plaatsen Kirchberg en Brixen profiteerden van de groeiende stroom toeristen. In de bosrijke omgeving vindt u verder de mooie Schwarzsee, het warmste meer van Tirol. De bewoners van het Zillertal zijn trots op hun dal. De dalbodem is bedekt met weidegrond. Het donkergroen van de smalle bosstroken wordt afgewisseld door het lichtere groen van de almen. Bovenuit de beboste toppen steken de pieken van de alpenreuzen met hun eeuwige sneeuw en ijzige gletsjers.

Goed verzorgd vakantiehuis in Montafon huren

In regio Vorarlberg ligt een prachtig dal genaamd Montafon. Dit dal is geliefd bij zowel zomervakantiegangers als liefhebbers van wintersport. Het dal is 39km lang en loopt door verschillende dorpen. De belangrijkste stad van het dal is Schruns. ( TIP: Selecteer skigebied! )

Montafon

Nadat u een rit door de magische bossen van Alma heeft gereden waarbij u rijd langs de Tränabächle, dat “Beek van trannen” betekent, komt u uit in de valei dat begint met het prachtige “St. Anton”, of zoals het daar genoemd wordt “Santatöni”. Dit bevind zich aan de linkerkant en aan de rechterkant treft u “Vens en Vandans” aan.

Het Montafon is bekend en een gewild gebied waar men een vakantiehuis ofwel chalet huurt om te skiën, wandelen en mountainbiken. Verder zijn er 2 golfbanen, één in Tschagguns en één in Partenen. Het wandelparadijs van Montafon biedt meer dan 500km prachtige pistes welke zich bevinden op verschillende hoogtes en moeilijkheidsgraden. Verder kan er deelgenomen worden aan (panorama)wandelroutes met een gids waarbij bijvoorbeeld een ontbijt bij is inbegrepen. Een aantal beroemdheden, waaronder Al Dassler, zijn gebleven in de vallei. De oudere mensen uit Montafon praten nog steeds over de lange nachten in Schruns waar Ernest Hemingway en John dos Passos veel gekaart hebben met de nodige bijbehorende drankjes. Wat ook noemenswaardig is, is dat “De sneeuw van de Kilimanjaro” en diverse andere romans en korte verhalen zijn geschreven in, of bevatten materiaal van, het Montafon en de Silvretta gletsjers. Later, bracht de beroemde Duitse schrijver en dichter Erich Kästner herhaaldelijk een bezoek aan de vallei, net als de voormalige Duitse bondskanselier Helmut Kohl. Velen Nederlanders hebben een vakantiehuis montafon betrokken onder andere vanwege bovenstaande redenen maar vooral de magie dat dit dal uitstraalt.

Tags : oostenrijkvakantiehuis

Leave a Response