close
reisapotheek

Vakantie is een bezigheid waar je zo veel mogelijk wilt ontspannen of in ieder gevel dingen wilt doen die je leuk vindt. Zorgen horen daar niet bij! Met onze vakantietips kun je een goede basis leggen voor je voorbereidingen voor je op je lang gewachte backpackreis gaat naar Australië of bijvoorbeeld de welverdiende vakantie naar een heerlijk zonnige bestemming.

Op locatie van je reis is het fijn als je geen zorgen hebt over dingen als geld, medische akkefietjes en bijvoorbeeld de zorgen dat je ergens niet goed geholpen wordt, of zelf opgelicht. Bekijk eens onze adviezen voor het zoeken naar een goede en betrouwbare duikschool. Prachtige duiklocaties zijn er in Egypte, Thailand en uiteraard het Great Barrier Reef aan de oostkust van Australië.

De tips die wij geven zijn gebundeld vanuit verschillende ideeën, adviezen en ervaringen van je voorgangers. Door deze diversiteit aan input hebben we voor jou de beste tips op een rijtjes kunnen zetten. Dit item is een dynamisch platform en we blijven deze vullen met relevante tips die jij goed kunt gebruiken. Mis je een onderwerp? Laat het ons weten. We gaan dan (samen met jou) op zoek naar de juiste input voor een toepasbare tip!

Verheugt u zich op een lange vakantie of korte stedentrip? Houd er in uw reisvoorbereiding rekening mee dat u onderweg of tijdens uw verblijf buitenshuis ziek kunt worden of gestoken kan worden door een of ander insect. Vergeet daarom niet om voordat u afreist uw reisapotheek op orde te hebben. Hieronder geven wij u enkele belangrijke tips voor een goedgevulde reisapotheek, zodat u altijd de meest essentiële medicatie en middeltjes bij de hand heeft.

De inhoud van uw reisapotheek is afhankelijk van de duur van uw trip en uw reisbestemming. Ook is het van belang te weten of er op de vakantielocatie en in de buurt van uw hotel of appartement afdoende medische verzorging aanwezig is. Hoe minder medische dienstverlening in het te bezoeken land of gebied aanwezig is, hoe completer de eigen reisapotheek moet zijn.

Reisziekte is het meest voorkomende ongemak tijdens een vakantietrip. Sommige kinderen of volwassenen worden misselijk in een vliegtuig, bus, boot of auto. Er zijn bij elke drogist of apotheek goed werkende tabletten tegen reisziekte verkrijgbaar. Deze mogen niet ontbreken in uw reisapotheek.

Je maag

Elk land heeft zijn eigen eetgewoonten en eigen eetcultuur. Misschien verdraagt uw maag het andere voedsel niet zo goed of neemt u per ongeluk iets te eten met een teveel aan bacteriën. Dan is het fijn als u een middel bij diarree in uw reisapotheek mee heeft. Dit gaat de voedselvergiftiging te lijf en zorgt ervoor dat de diarree snel weer over is.

In een vreemde omgeving komt u ook vreemde wezens tegen. Lastige muggen, stekende vliegen, bijen en wespen tot zelfs wilde katten en honden. U kunt er een vervelende en jeukende steek of pijnlijke beet aan overhouden. Neem een insecten werend middel en antibacteriële medicijnen mee. Vergeet ook niet een middel dat helpt tegen een tekenbeet in de reisapotheek te stoppen.

Alles voor onderweg

Er kan onderweg of op vakantie altijd een ongelukje gebeuren. Uw kind kan vallen en zijn knie openhalen. U kunt tijdens een lange wandeltocht last krijgen van blaren. Dan bieden een schaar, watten, jodium en pleisters uitkomst. En in een warm land kunt u natuurlijk niet zonder een beschermende zonnebrand. Of u nu aan het strand gaat liggen of een meerdaagse trektocht gaat houden, een flesje zonnebrand behoort tot de standaarduitrusting van uw reisapotheek.

Tags : hulp onderwegReisapotheek

Leave a Response