close
Spanje

Playa de las Americas

Playa de las Americas

Ben je van plan om binnenkort een vakantie te boeken naar Spanje maar zoek je nog naar een mooie vakantiebestemming? Lees dan in dit blopartikel meer over Playa de las Americas! Deze toeristische plaats ligt op Tenerife, het bekendste eiland van de Canarische Eilanden. De eilandengroep in de Atlantische oceaan mag jaarlijks rekenen op vele miljoenen toeristen. De stad Playa de las Americas is speciaal ‘uit de grond gestampt’ om de hordes toeristen op Tenerife te kunnen herbergen. Op Playa de las Americas is het overigens warmer en droger dan op andere plekken van het eiland.

Op Recreatiewoning.nl is het mogelijk meer informatie te vinden over dit Spaanse eiland en het aanbod van mogelijkheden tot overnachten. Denk dan aan leuke vakantiehuisjes op rustieke locaties of natuurhuisjes midden in een groene omgeving. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor een hotelovernachting te gaan, deze zijn veelal te vinden aan de boulevards dichtbij zee. Maar het is oom mogelijk om in Playa de las Americas te backpacken. Lekker met een tentje Tenerife verkennen en overnachten bij een smeulend vuurtje midden in de natuur. Ook zijn er op het eiland enkele hostels te vinden.

Vluchtinformatie Playa de las Americas

Hoe lang is het vliegen naar Playa de las Americas? De gemiddelde vluchttijd vanaf Amsterdam naar de luchthaven op Tenerife is ongeveer 4 uur. Je kunt er echter ook voor kiezen om vanaf een Duitse luchthaven richting dit deel van Spanje te vliegen. Daarmee kan je mogelijk geld besparen op je vliegticket. Je vliegt rechtstreeks naar Tenerife Reina Sofia. Vanaf daar pak je de auto of bus naar Playa de las Americas. De reistijd is niet meer dan 30 minuten.
Ook België biedt mogelijkheden om het vliegtuig te pakken. Vliegveld Zaventem nabij Brussel is hiervoor de beste optie.

Overnachtingen

De beste hotels inclusief ontbijt in Playa de las Américas zijn naar onze mening hotel Gala en hotel La Siesta. Liever overnachten in een budget hotel? Budgethotels in Playa de las Americas zijn onder andere hotel Vulcano en Coral Ocean View – Adults Only. Overigens zijn in deze stad enorm veel hotels en appartementen gevestigd. Voor zowel toeristen met een smalle beurs als voor mensen die wat meer geld kunnen uitgeven is er veel keuze. De nieuwste hotels vindt je in het noorden van de stad terwijl de allerbeste locaties in het zuiden liggen.
Maar er zijn meer mogelijkheden dat alleen een hotelbed of een overnachting in een vakantieappartement. De mooiste manier om de vakantie op Tenerife door te brengen is misschien wel door te backpacken. Neem wat meer tijd om het eiland te bestrijken, je zult er geen spijt van krijgen!

Bezienswaardigheden en uitgaan

Veel bars, restaurants en winkels: Ja, Playa de las Americas is een toeristisch oord! De stad trekt dan ook vooral veel jongeren aan. In Playa komen shopliefhebbers ook aan hun trekken. Bekende modewerken hebben hier hun winkels gevestigd. Overdag en ’s avonds worden er ook in bars veel voetbalwedstrijden uitgezonden. Geniet met je vrienden van een mooie voetbalmatch onder het genot van een heerlijk biertje. Voor de actievelingen is er ook voldoende te zien en te beleven. Zo heeft deze stad twee golfbanen en is het mogelijk om een boottocht te maken zodat je dolfijnen kunt spotten. Met wat geluk kom je zelfs walvissen tegen! Het loont ook zeker de moeite om eens ’s werelds bekendste (en volgens velen ook de mooiste) waterpark Siam Park te bezoeken.
Ben je aan het backpacken op Tenerife dan heb je vermoedelijk goed schoeisel bij je en in dat geval is het wellicht een leuke optie om letterlijk van de gebaande paden te gaan en de omgeving rondom Playa de las Americas te ontdekken. Tenerife is een eiland met de nodige diversiteit en door verschillende dingen te ondernemen krijg je de beste indruk van dit Spaanse Eiland.

Leave a Response