close
Spanje

12 tips voor backpacken in Spanje

12 tips voor backpacken in Spanje

Neem comfortabele schoenen mee voor lange wandeldagen

Als je op een lang wandelavontuur gaat, zoals de GR221 Mallorca, zul je veel nieuwe schoenen kopen. Spanje is een bergachtig land, en de paden zijn lang en uitdagend. Je zult veel moeten wandelen, vooral in de zuidelijke regio’s van het land, waar je de beroemde bergen van de Sierra Nevada vindt. Maar ook in het noorden in de Pyreneeën ben je gebaad bij een goed stel wandelschoenen. Als je backpack goed gevuld is kun je ook overwegen een Pyreneeën huttentocht te maken. Dan ervaar je de mooie wildernis tijdens een meerdaagse tocht.

Als je naar het noordwesten van Galicië gaat, zul je echter geen bergen vinden om te wandelen. In plaats daarvan vind je er lange kustwandelingen die perfect zijn voor een strandvakantie. Als je naar Spanje gaat, wees dan bereid om te wandelen!

Verblijf in hostels met wifi

Hostels zijn de go-to accommodatie voor backpackers. Je kunt er andere reizigers ontmoeten, op een centrale locatie verblijven en toegang krijgen tot goedkope en heerlijke ontbijtjes. Veel hostels bieden ook gratis wifi, waardoor je gemakkelijk en gemakkelijk in contact kunt blijven. Als je naar Spanje gaat, moet je weten dat je een ruime keuze aan hostels hebt om uit te kiezen. De meeste steden hebben zelfs hun eigen hostelvereniging, wat een geweldige manier kan zijn om andere reizigers te ontmoeten en korting te krijgen op maaltijden en activiteiten. Wat WiFi betreft, zul je merken dat de meeste hostels standaard WiFi hebben, maar niet veel bandbreedte. Als je verbonden wilt blijven, moet je een goede reisrouter voor WiFi meenemen. Als je data wilt gebruiken, kun je een lokale simkaart kopen met een prepaid abonnement.

Wees niet bang om af te dingen

Als je souvenirs wilt kopen, moet je weten dat je in Spanje altijd kunt afdingen. Van markten tot winkels, je kunt afdingen op bijna alles wat je wilt kopen. Dit geldt vooral voor lederwaren, waar je een lagere prijs kunt verwachten. Ook voor andere artikelen kunt je afdingen, maar het kan geen kwaad om in de eerste plaats redelijke prijzen te vragen. Als je de winkels in Madrid bezoekt, kun je echter niet afdingen. Dat maakt geen deel uit van de cultuur daar.

Houd altijd contant geld bij de hand

Meestal kunt je in Spanje met je creditcard of bankpas betalen. Je moet echter weten dat het kan gebeuren dat je kaart niet werkt. Als je bijvoorbeeld kleinere steden bezoekt, kan het gebeuren dat je de kaart niet kunt gebruiken. Dat kan om verschillende redenen gebeuren: de kassiers zijn misschien in de war over de werking van de machine, er kan een storing zijn of de machines zijn kapot. Houd in deze situaties altijd contant geld achter de hand voor het geval dat. Je wilt niet zonder geld komen te zitten! Misschien wil je ook contant geld bij je hebben als je een dagje uit gaat. Veel dagtochten en activiteiten in Spanje accepteren geen creditcards. Ze zijn vooral laks als het gaat om busreizen.

Plan vooruit en wees je altijd bewust van je omgeving

Als je Spanje bezoekt, wil je je bewust zijn van je omgeving. In grote steden zul je merken dat de straten en trottoirs overvol zijn, waardoor je het gevoel kunt krijgen dat je geduwd wordt. Wees ook bedacht op zakkenrollers. Bewaar je portefeuille niet in je achterzak en let op je bezittingen. Dit is vooral belangrijk als je tijdens de feestdagen of een festival komt, waar veel toeristen komen. Veel mensen in Spanje vieren Kerstmis, Nieuwjaar, Pasen en de Feria de Abril. In deze periodes worden de steden overspoeld met mensen, dus wees voorzichtig en let op je omgeving.

Bezoek Spanje in de lente of herfst

De beste tijd om Spanje te bezoeken is tussen april en oktober. Veel mensen gaan naar Spanje in de herfst, die bekend staat als “la temporada alta” of “hoogseizoen”. Dan zijn de temperaturen warm en zit Spanje vol met toeristen. Veel musea, vooral in Madrid, zijn in augustus twee weken gesloten, zodat je de drukte in deze tijd van het jaar kunt vermijden. Je kunt ook in de lente naar Spanje gaan, wanneer het weer warm is (en je de zomerdrukte vermijdt).

Bezoek Spanje in de winter

Als je Spanje in de winter wilt bezoeken, dan kan dat. Je moet echter weten dat dit niet de beste tijd is om te bezoeken. De winters zijn extreem koud in Spanje, en je kunt merken dat het land bijna leeg is van toeristen. Veel van de attracties zullen gesloten zijn, waaronder de musea en de meeste grote steden. Je zult ook merken dat het vervoer beperkt is, dus je kunt moeite hebben om je te verplaatsen.

Bezoek Spanje in de zomer

De zomer is het drukste seizoen in Spanje. Veel mensen komen naar Spanje op vakantie, vooral omdat het dicht bij Europa ligt. Je zult merken dat veel attracties in juli en augustus sluiten. Je zult ook merken dat het weer extreem warm is, waardoor het moeilijk kan zijn om het land te verkennen. Als je Spanje in de zomer wilt bezoeken, moet je ervoor zorgen dat je gehydrateerd blijft en op de hoogte bent van eventuele hittewaarschuwingen.

Bezoek Spanje tijdens Semana Santa

Semana Santa, oftewel de Heilige Week, is een van de grootste evenementen in Spanje. Het is een religieuze feestdag die in een aantal landen wordt gevierd, waaronder Spanje, de Filippijnen en Zuid-Amerika. Dit is een van de drukste tijden om Spanje te bezoeken, dus je zult zeker massa’s mensen zien. Je kunt de Semana Santa bezoeken, maar houd er rekening mee dat veel attracties dan gesloten zijn.

Bezoek Spanje tijdens carnaval

Met carnaval viert Spanje het einde van de winter en het begin van de lente. Tijdens carnaval zijn veel steden in felle kleuren versierd en hoor je overal muziek en gelach. Je kunt Carnaval bezoeken, maar je moet weten dat veel attracties dan gesloten zijn. Het is niet zo druk als Semana Santa, maar je kunt in deze periode nog steeds drukte verwachten.

Bezoek Spanje tijdens de Feria de Abril

Tijdens de Feria de Abril viert men de wisseling van de seizoenen en kijkt men uit naar de lente. Het is een van de grootste festivals in Spanje, dus je kunt in deze periode veel mensen verwachten. Je kunt een bezoek brengen tijdens de Feria de Abril, maar verwacht dan wel dat veel van de attracties gesloten zijn. Veel mensen komen naar deze stad voor het festival, dus je zult merken dat vervoer moeilijk te krijgen is. Je zult ook merken dat veel hotels volgeboekt zijn, dus je moet vooruit plannen als je in deze periode een bezoek wilt brengen.

Weet wanneer je naar verschillende regio’s in Spanje moet reizen

De Spaanse regio’s hebben verschillende weersomstandigheden en temperaturen, dus je zult ze in de juiste periode van het jaar willen bezoeken. Deze regio’s hebben ook verschillende evenementen en festivals die je kunt bijwonen. Je zult willen weten wanneer je naar elke regio moet reizen om van je reis te kunnen genieten. Andalusië – april tot oktober. Deze regio is perfect voor zonaanbidders. Je zult merken dat de temperaturen vrij mild zijn, en je krijgt veel warme en zonnige dagen in deze periode. Asturië – april tot oktober. Deze regio is regenachtig en de temperaturen zijn koel. Breng een warme jas en regenjas mee als je in deze maanden komt. Canarische Eilanden – Het hele jaar door. De Canarische Eilanden hebben een tropisch klimaat en kennen geen extreme temperaturen. Deze eilanden hebben het hele jaar door warme temperaturen. Costa del Sol – oktober tot april. Deze regio is warm en zonnig, met milde temperaturen. Je kunt het beste in de herfst en de lente komen, wanneer de temperaturen mild en aangenaam zijn.

Leave a Response