close
ReistipsSpanje

Laat je verrassen tijdens je vakantie

Laat je verrassen tijdens je vakantie

Op het strand liggen is natuurlijk heerlijk, maar wij raden je aan om ook verder te kijken naar wat een prachtig eiland als Mallorca te bieden heeft. Naast het warme zomerweer en de prachtige stranden zijn er namelijk nog veel meer dingen waarvan jij op dit Spaanse eiland kan gaan genieten. In dit artikel lees je meer over wat je absoluut niet zo mogen missen bij een trip Met FTI naar Mallorca. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

De natuur in

Iemand die zich graag laat omringen met prachtige natuur, zou de bergen van Serra de Tramuntana niet over kunnen slaan. Deze imposante bergketen ligt aan de noordwestkust van het eiland en beslaat ongeveer drie derde deel van het eiland. Vanwege haar belangrijke culturele en landschappelijke betekenis, staat het gebergte op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een andere echte aanrader is het beschermde natuurgebied Es Trenc. Naast het prachtige blauwe water, zijn hier hier op dit strand talloze vogels te spotten.

Cultuur

Aan cultuur en geschiedenis komt Mallorca ook niet te kort. Neem een kijkje in de middeleeuwen bij een bezoekje aan het ronde kasteel van Bellver dat te vinden is in het westen van het eiland. Het kasteel is gebouwd in de 14e eeuw en fungeerde oorspronkelijk als verblijfplaats van de koningen van Mallorca. Wat dit kasteel echt speciaal maakt, is dat het één van de weinige rondvormige kastelen van Europa is! Verder is de gotische, Rooms-katholieke kathedraal, gelegen in het oude deel van Palma een echt hoogtepunt voor wie van cultuur houdt. Naast de prachtige architectuur, heeft het gebouw een mooi uitzicht over de stad te bieden.

Activiteiten

Tot slot zijn er ook genoeg activiteiten waar je aan kan deelnemen. Eén van de populairste activiteiten op dit eiland is het Parasailen. Dit biedt je de kans om de kust van boven de zee op zo’n 50 tot 100 meter hoogte te bekijken! Verder raden we ook echt aan om bij zonsopgang of zonsondergang een spectaculaire luchtballon reis te maken. Onder het genot van een glas cava kun je zo genieten van de prachtige lucht en het uitzicht dat Mallorca te bieden heeft.

Ga je het liefst de natuur in, bezichtig je graag mooie architectuur of is een spannende vakantie echt iets voor jou? Dit Spaanse eiland lijkt voor verschillende interessegroepen veel te bieden, en raden wij zeker aan om er lekker op uit te gaan tijdens een verblijf in Mallorca.

Leave a Response