close
Bijzondere Turkse vakantiebestemmingen

Turkije heeft veel te bieden aan de miljoenen toeristen die er elk jaar naar op vakantie gaan. Van traditionele vakanties naar Marmaris, de populaire havenstad aan de Middellandse Zeekust en de ideale startplaats voor een rondreis langs de Turkse Rivièra, tot het binnenland van Cappadocië met zijn spectaculaire luchtballonvluchten en adembenemende natuurlijke wonderen. Er is zoveel te zien en te doen dat je minstens een paar maanden vakantie nodig hebt om alles te zien.

Het hoogseizoen loopt van mei tot september dankzij het warme weer en het koele water van de badplaatsen. In deze tijd van het jaar is er meestal een toestroom van luchtvaartmaatschappijen met aanbieders van pakketreizen die kortingen aanbieden op deals om reizigers uit heel Europa, Rusland en zelfs China naar deze bestemming in het Midden-Oosten te vervoeren. Als het jeukt om Turkije te ervaren, maar liever een omweg maakt weg van de uitzinnige drukte en toeristenvallen, bekijk dan onze shortlist van de beste alternatieve Turkse steden en dorpen om een ​​middag, weekend of langer door te brengen, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt besteden:

Kayaköy

Deze spookstad, die ooit tot 6000 mensen huisvestte, ligt verlaten sinds 1918, toen de Griekse inwoners werden afgeslacht tijdens de Eerste Wereldoorlog. Latere kolonisten waren niet bereid om het leven in de stad te hervatten nadat verhalen van degenen die eerder waren gedood hadden geleid tot speculatie dat het in het dorp spookte. Tegenwoordig vormen een museumdorp dat de geschiedenis van het gebied beschrijft en een zeventiende-eeuwse fontein in het midden van het centrale plein een centraal punt voor toeristen. Een aantal huizen is gerestaureerd en wordt bewoond door dappere bewoners die zich niet laten afschrikken.

Derinkuyu

Volgens de legende zag een huiseigenaar in 1963 een mysterieuze kamer achter een muur in hun huis. Verder onderzoek bracht een verborgen netwerk van ondergrondse woningen aan het licht dat zich tot 60 meter onder de stad uitstrekte. Verdere opgravingen hebben bewijs opgeleverd dat tot 20.000 mensen zouden hebben kunnen schuilen in deze ondergrondse haven en er zijn overblijfselen van stallen, scholen en kelders. De helft van de Derinkuyu, die meer dan 50 jaar geleden voor het publiek werd geopend, is nog steeds verboden terrein, maar de overgebleven citadel is een fascinerende rondleiding.

Burj Al Baba

In tegenstelling tot Kayaköy, Kaymakli en Derinkuyu is de derde mededinger op onze lijst de afgelopen jaren ontwikkeld, hoewel deze evenzeer verlaten is. Gunstig gelegen halverwege Istanbul en Ankara in een regio die is voorzien van thermale bronnen en wuivende pijnbomen op steile berghellingen, is deze stad bekend geworden om zijn vele kilometers verlaten sprookjeskastelen. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een luxueuze ontwikkeling voor de bezoekende Arabische elite van het land om te genieten van hun vrije tijd. De bouw kende een vliegende start in 2014, maar in 2018 waren de fondsen opgedroogd, waardoor 587 van de geplande 732 kastelen leegstonden. Door het gebrek aan infrastructuur was de doelmarkt niet langer geïnteresseerd en gingen ontwikkelaars failliet. Burj Al Babas wil de monochrome Ottomaanse herenhuizen nabootsen die te zien zijn in de nabijgelegen stad Mudurnu, maar de lege schelpen van zoveel sprookjesachtige huizen zijn net zo opvallend in hun enorme aantal als de originelen. Terwijl de lokale bevolking klaagde over de doorn in het oog, zullen toeristen die geïnteresseerd zijn in buiten de gebaande paden gelegen bezienswaardigheden genieten van dwalen door deze verlaten metropool.

Toegang tot Turkije

Luchthavens zijn open en de beperkingen worden over de hele wereld versoepeld, maar de reisdocumentatie is vermenigvuldigd nu in veel landen gezondheidsverklaringen en COVID-19-vaccinaties en/of testresultaten zijn toegevoegd aan de vereistenlijsten. iVisa.com agenten hebben een schat aan ervaring en het makkelijke aanvraagformulier dat ze voor reizigers hebben ontworpen, maakt het verkrijgen van een visum voor Turkije voor Amerikaanse staatsburgers gemakkelijker dan ooit tevoren.

Leave a Response