close
Zo vind je de ervaringen van backpackers

De drang van ons als mens om de wereld te bereizen is al eeuwenlang aanwezig. Dit heeft zich in verschillende vormen getoont. Eerst was dit om verschillende specerijen te vinden voor de handel, daarna om kennis te verkrijgen en te ruilen, en vandaag de dag om de culturen van andere landen in te zien om je wereld blik te verruimen. Een wereldreis is alsnog heel prijzig, vandaar het concept ‘backpacking’. Dit is een idee waarbij mensen op reis gaan en al hun noodzakelijke spullen in een rugzak met zich mee dragen. Ze maken daarnaast zo min mogelijk kosten voor verblijf, zodat ze zoveel mogelijk plekken kunnen bereiken. Voor goedkope en kwalitatieve verblijfplaatsen, is het handig een review website te raadplegen om de scores van verschillende verblijfplaatsen te vergelijken en de beste uit te kiezen.

Noodzakelijke kosten

Het idee om kosten te besparen is in elke vorm van reizen terug te vinden, maar nog wel het sterkst bij backpacking. Helaas zijn er op sommige vlakken nou eenmaal kosten die écht gemaakt moeten worden, mocht je de wereld willen reizen. Er is een groot aanbod aan luchtvaart over de wereld. Dit betekent dat, ook al is een luchtvaart een kosten die per se gemaakt moet worden, je ook daarvan in de kosten kan verminderen door de juiste luchtvaartmaatschappij uit te kiezen. Daarnaast zijn zaken als Eten, drinken en andere noodzakelijke levensbehoeften nou eenmaal vaste kostenposten.

Kosten die je kan besparen

Je kan besparen in veel meer kosten dan je denkt. Als je besluit te investeren in een tent, scheelt dat wellicht honderden of duizenden euro’s. Het enige wat je dan hoeft te hebben is voedsel en een slaapruimte binnen de tent. Het handigste is om een tent te nemen die makkelijk op te zetten en mee te nemen is. Zo kan je snel op weg en zal de tent niet afbreken of moeilijk mee te nemen zijn. Het laatste wat je wilt is een ongemakkelijk ingeklapte tent in je rugzak als je de wereld over reist. Het is daarom belangrijk te investeren in een goede tent, mocht je deze optie kiezen natuurlijk.

Transport

Voor de minder moeilijke mensen onder ons, is transport op vele plekken een mogelijk bespaarde kost. Je kan kiezen om mee te liften met mensen die dezelfde bestemming als jij hebben, je kan kiezen om een lange afstand te lopen in plaats van met de taxi te gaan, en zo gaat het lijstje door. Voor mensen die de hele wereld willen zien en tot zich nemen, zijn bepaalde opofferingen nodig. Het verblijf in een land, in een hotel is al soms een kost die velen zich niet kunnen veroorloven, laat staan honderden hotels rondom de wereld.

Op deze manieren kan je veel geld besparen als je besluit de wereld te gaan rondreizen. Als je slim bent en al voor vertrek rekening houdt met je bespaarde geld, kan je zelfs eventueel nog meer landen bezoeken en langer de wereld verkennen. Dat klinkt als een goede ruil voor een klein beetje ongemak.

Leave a Response