close
ReisnieuwsTips van de redactie

Waarom je je jacht moet verkopen via een jachtmakelaar

Waarom je je jacht moet verkopen via een jachtmakelaar

In zee gaan met een jachtmakelaar

Bij de verkoop van een jacht komt veel kijken. Meer wellicht dan je in eerste instantie zou denken. Het is aan te raden om in zo’n situatie een erkende jachtmakelaar in te schakelen. Dit biedt namelijk een groot aantal voordelen. Om hier een duidelijk beeld van te krijgen en jij zodoende een goede afweging kunt maken, zullen de belangrijkste hieronder worden toegelicht.

Verkoop zonder zorgen

Als het moment daar is dat jouw jacht verkocht moet worden, is het begrijpelijk dat er wat zorgen de kop op steken. Waar moet je nu allemaal rekening mee houden en wat is eigenlijk een goede, eerlijke prijs? Logische vragen die de nodige stress met zich meebrengen. Dit is al een reden op zich om een jachtmakelaar in te schakelen. Je geeft je praktische zorgen op deze manier uit handen. Ook emotioneel gezien is het een verstandige keus om de verkoop uit handen te geven. Een makelaar is immers niet emotioneel betrokken en handelt dan ook altijd vanuit ratio.

Groot netwerk

Het verkopen van een jacht is toch wat ingewikkelder dan de verkoop van bijvoorbeeld een eenvoudig meubelstuk. Het bij jou bekende publiek dat mogelijk interesse heeft in de koop van een jacht is beperkt, evenals je advertentiemogelijkheden. Hiermee dus direct ook de kans op een goede en vlotte verkoop. Een jachtmakelaar heeft daarentegen over het algemeen een aardig netwerk van potentiële klanten. De kans dat je via de makelaar je jacht verkoopt, is dus aanzienlijk groter dan wanneer je zelf op zoek moet naar geïnteresseerden.

Kennis van zaken

Het is niet alleen een kwestie van het vinden van een koper. De verkoop bestaat eigenlijk uit een proces en het is dan ook prettig om hier hulp bij te krijgen van iemand met de juiste kennis van zaken. Van het maken van goede foto’s tot het regelen van het benodigde papierwerk. Een jachtmakelaar weet exact hoe dit proces in zijn werk gaat. Ook kent hij als geen ander de markt en beheerst hij de fijne kneepjes van het onderhandelen. Op deze manier ben je dus zeker van de beste verkoopprijs en een correcte afhandeling van het geheel.

Bij de verkoop van jouw geliefde jacht wil je er van verzekerd zijn in zee te gaan met een betrouwbare partij. Een EMCI certificaat biedt deze zekerheid. Kijk eens op de website van 4Beaufort: een professionele jachtmakelaardij met de juiste zorg en aandacht voor jou en al je wensen.

Leave a Response