close
8 must haves voor in je backpack

Als je een ervaren backpacker bent, dan ken je het klappen van de zweep inmiddels wel. Moet jij je eerste reis nog beginnen, kijk dan hieronder eens naar de must haves, waar je echt niet zonder kan.

1. Flightbag

Deze is beslist niet alleen bedoeld voor de vaak lange vlucht naar je bestemming, maar komt ook onderweg bijna overal van pas. De fligtbag beschermt je backpack en zorgt ervoor dat je deze ook kan afsluiten. Tenslotte is die backpack straks je meest kostbare bezit.

2. Packing cubes

Ook hier is de naam weer licht misleidend. Packing cubes zijn namelijk niet anders dan een soort subtasjes voor je backpack. En wat zijn ze verschrikkelijk handig. Ervaren backpackers maakten al veel eerder hun eigen cubes van plastic zakken en vergelijkbare items. Maar de echte zijn veel sterker en in ieder formaat te krijgen.

3. Dry bag of sack

Als je backpacker wilt zijn is het bijna onvermijdelijk dat jij en je spullen regelmatig nat worden. Dat kan op of in een rivier of door een plotselinge stortbui. Maar er zijn nu eenmaal kostbare zaken die droog moeten blijven. Zorg dus dat je altijd iets bij je hebt waarin je meest waardevolle spullen droog kunnen blijven.

4. Lakenzak

Stel dat je in het hotel komt en het beddengoed ziet er uit alsof het een halfjaar niet is gewassen. Indien je plotseling toch op het strand of in de natuur moet slapen maar je hebt het vermoeden dat de aanwezige bugs alleen maar wachten totdat jij je ogen dicht doet. Een lakenzak geeft warmte en een gevoel van beschutting en neemt niet veel ruimte in en heeft een beperkt gewicht.

5. Ondergoed

Er zullen dagen zijn dat het heerlijk voelt om schoon ondergoed aan te doen. Maar je wilt ook op dit gebied gemak. Boxershorts van bamboe zijn een uitstekende optie. Ze zijn erg comfortabel en dat is plezierig als je veel moet lopen. Daarboven zijn ze licht van gewicht en drogen enorm snel. Heel praktisch als je weet dat je snel weer verder moet.

6.Reishanddoeken

Ook hier geldt dat deze handdoeken licht van gewicht zijn, weinig ruimte innemen en snel gewassen kunnen worden. Deze microvezelhanddoeken drogen ook bijzonder snel. Even uithangen en ze kunnen weer in de backpack. Ze zijn er in allerlei formaten en horen bij je meest essentiële bagage.

7. Opvouwbare drinkfles

Water kan je beslist niet missen maar het probleem is vaak dat een gewone fles zoveel ruimte inneemt. Een opvouwbare fles van siliconen is dan een goede oplossing. Je kunt die blijven navullen zodat je ook geen afval hoeft achter te laten. En de smaak wordt door het materiaal niet aangetast.

8. Opvouwbare toilettas

Er zijn diverse soorten verkrijgbaar afhankelijk van hoeveel spullen jij wilt meenemen. De indeling is altijd lekker georganiseerd met meerdere vakjes waar je alles in kwijt kan. Als jij de spullen een beetje handig over de tas verdeelt en die dan oprolt, is er altijd wel een plekje te vinden in je backpack.

Tags : backpackbenodigdheden

Leave a Response