close
ActiviteitenOutdoor en bergsport

Trainen voor een backpack reis: welke spieren train je voornamelijk?

Vertrek je binnenkort voor een uitdagende backpack reis? In dat geval is het verstandig om in de weken voorafgaand aan je reis een aantal spiergroepen te trainen. Het voortdurend moeten dragen van een backpack kost veel energie en vergt een behoorlijke inspanning van je lichaam. Werk niet alleen aan de verschillende spiergroepen, maar zorg ook voor een goede conditie. Tijdens de backpack reis zal je veel wandelen! Niet altijd met een backpack op je rug, maar bijvoorbeeld ook tijdens een rondtocht door de natuur rondom je bestemming. In dit artikel lees je meer over hetgeen je kunt doen om goed getraind aan je backpack reis te beginnen.

Zorg voor een goede basisconditie

Zoals reeds beschreven werd, is een goede basisconditie essentieel. Je lichaam zal het af en toe flink te verduren krijgen! Houd hierbij rekening met het klimaat, de staat van de paden waarop je wandelt, enzovoorts. Een goede basisconditie bouw je op met cardiotrainingen bij een sportschool in de buurt, of door regelmatig te fietsen of te joggen. Ook dagelijks een uurtje wandelen helpt je om je basisconditie op peil te krijgen. Het zal in Nederland makkelijker zijn om een stuk van 10 kilometer te wandelen, dan in veel andere landen.

Werk aan een stabiele romp voor je reis

Om de kans op blessures en andere lichamelijke ongemakken te verkleinen, is een stabiele romp tijdens de backpack reis cruciaal. Een stabiele romp ontwikkel je door je buik- en rugspieren te trainen. Voor het trainen van deze spieren hoef je niet per definitie naar de sportschool. Je kunt deze oefeningen ook thuis uitvoeren! Denk aan oefeningen als sit-ups, planking, push-ups, enzovoorts. Het voordeel van trainen in een sportschool is dat je begeleiding kunt krijgen bij het uitvoeren van de oefeningen. Zou je niet de juiste houding aannemen bij het uitvoeren van oefeningen, dan is het risico op blessures groot.

Armspieren trainen in de sportschool

Ook bij het trainen van bijvoorbeeld je arm- en beenspieren is begeleiding prettig. Kies voor een sportschool in Den Haag, Amsterdam of een andere grote stad, om verzekerd te zijn van voldoende apparaten. Zo hoef je niet te wachten als je een bepaalde spiergroep wilt trainen! In onder meer Den Haag wordt daarbij een sportschool voor alleen vrouwen aangeboden. Een spiergroep die goed te trainen valt in de sportschool zijn je armen. Sterke armspieren zijn belangrijk om je tas omhoog te kunnen tillen, je stevig vast te kunnen houden tijdens een bergwandeling, enzovoorts.

Tags : sporten op reis

Leave a Response