close

Backpacken en lichtgewicht tenten meenemen is een goede keuze. Natuurlijk kan je ook overnachten in een hostel maar een tent heeft zo zijn voordelen. Ben je een echt buitenmens? Dan past slapen in een tent helemaal bij het buitenleven gevoel.

Backpacken met een tent is ook geld besparen

Er is niet mis met een overnachting in een hostel. Als je aan reizen bent is het een perfecte accommodatie om te overnachten. Maar ook al is de prijs van een hostel betaalbaar toch kan het nog goedkoper. Met lichtgewicht tenten creëer je heel gemakkelijk een fijne slaapplaats en (afhankelijk waar je staat) heb je bijna of helemaal geen kosten. Het levert een flinke besparing op.

In binnen en buitenland kamperen

Waar je ook naar toe reist je kan overal kamperen. Dat telt niet alleen voor Nederland maar ook voor het buitenland. Echt ideaal anders moet je tijdens het reizen nog op zoek gaan naar een hostel dat in de buurt zit of een andere accommodatie zoeken om te overnachten. Met een tent hoef je alleen maar op zoek te gaan naar een geschikte kampeerplek.

Je kan spontaan onvoorbereid op die ene mooie plek blijven overnachten

Kom je tijdens je reis heel onverwacht op een prachtige plek terecht. Dan kan je spontaan zonder verdere voorbereidingen besluiten om hier je tent op te zetten. Op deze manier kan je nog langer genieten van het mooie stukje natuur of die ene prachtige camping. Natuurlijk kan je ook helemaal zelf bepalen hoelang je er wil blijven en waar je weer verder gaat reizen.

Backpacken met een tent geeft meer privacy

Overnachten in een hostel is goed te doen. Echter moet je er wel rekening mee houden dat je voorzieningen (zoals bijvoorbeeld het sanitair) wel moet delen met andere gasten. Als je op je privacy gesteld bent is dat misschien minder prettig. Wellicht wil je s, ochtends liever in alle rust wakker worden zonder dat je andere gasten ziet. Daarom is het een goed idee om een lichtgewicht mee te nemen. Je kan de tent ergens opzetten waar verder niemand aanwezig is en zo genieten van je privacy.

Een lichtgewicht tent meenemen geeft je zoveel vrijheid

Rondreizen of rondtrekken en een tent meenemen in je bagage is echt een supergoed idee. Het geeft je zoveel vrijheid om te gaan en staan waar je maar wil. Het past ook perfect bij het backpacken als manier van reizen.

Tags : tenttrekking

Leave a Response