close

Als ik zeg de mooiste stad van Nederland dan denk je toch direct aan Amsterdam? Onze hoofdstad is de trots van ons land. Of je er nu komt voor de prachtige grachten, je favoriete voetbalclub komt bewonderen of graag een biertje doet op het Leidseplein er is altijd wat te beleven in Amsterdam! Hieronder lees je een aantal Tips voor jou ultieme dagje naar Amsterdam.

Rondvaart (met gids)

rondvaart amsterdam

Natuurlijk is het een beetje standaard, maar je moet dit ooit een keer gedaan heb. Ontdek de oude grachten van onze mooie hoofdstad en laat je informeren door een tourgids over de eeuwenoude stad. Je krijgt plekjes van Amsterdam te zien die je nooit eerder gezien hebt en hier ga je zeker geen spijt van krijgen.

Anne Frank Huis

Bezoek het huis waar Anne Frank ondergedoken zat in de tweede wereldoorlog. Je komt hierdoor er echt achter hoe zwaar het was om als Jood te leven tijdens te tweede wereldoorlog en je krijgt een andere kijk op de tijd van toen.

Shoppen

Ook in Amsterdam is mode heel groot. Ga lekker shoppen in de Kalverstraat of bekijk de winkels in de 9 straatjes. Natuurlijk vind je het duurste spul in de PC hoofdstraat. Voor iedereen is er wel iets te koop in onze mooie hoofdstad.

Fietsen

Ontdek de stad eens per fiets. Varen is leuk, maar met de fiets kun je echt overal komen. Ook ben je veel sneller dan te voet. Bekijk ook eens de gebieden buiten de ring en krijg te zien hoe Amsterdam echt is. Jij bent toch ook liever actief bezig tijdens je dagje naar Amsterdam?

Voetbal

 

Bezoek de Johan Cruijff Arena. Niet alleen voor een website, maar ook voor een stadiontour is de Arena open. Check wel de website wanneer deze zijn. Zo kom je niet voor een verassing te staan. Ook ligt er bij de Arena een heuse winkelboulevard en kun je de Fanshop van AJAX bezoeken.

Heineken Experience

Ben jij een bierliefhebber? Ga dan eens op bezoek bij Heineken. Hier kom je erachter hoe dit kleine bedrijf is uitgegroeid tot het bekendste biermerk ter wereld. Ook krijg je hier te zien hoe het bier gemaakt en gebrouwen wordt. Ook is deze experience interactief. Dit zorgt ervoor dat het extra leuk is en dit maakt je dagje naar Amsterdam een stuk actiever.

Er is dus genoeg te beleven in onze prachtige hoofdstad. Hopelijk kun je iets met onze tips en zien we je snel in het prachtige Amsterdam!

Tags : amsterdam

Leave a Response