close

Het moment waar we allemaal zo lang op gewacht hebben is dan eindelijk daar. We mogen weer op vakantie! De vakanties buiten Europa zijn helaas nog wat ‘riskanter’, maar ook binnen Europa kan je gelukkig prachtig backpacken. Daarnaast zijn er tal van voordelen van backpacken in Europa. Zo is het reizen van en naar de gewenste bestemming stukken goedkoper waardoor je langer of luxer kunt backpacken. Voor enkele tientallen, soms honderden, euro’s heb je je heenreis namelijk al geboekt. Omdat veel mensen alweer klaar staan om de rugtas in te pakken geven we je in deze blog enkele tips als het gaat om backpacken in Europa!

Goedkope gebieden

Ondanks dat Europa over het algemeen behoorlijk aan de prijs is zijn er nog steeds een aantal goedkope gebieden om in rond te reizen. Als je op zoek bent naar een plek om goedkoop te kunnen backpacken dan kunnen we met name Zuid-Europese en Oost-Europese landen aanraden. Met een beetje geluk kun je in deze gebieden hostels boeken voor minder dan 10 euro per nacht. Daarnaast zijn de overige kosten in deze gebieden ook stukken lager. Dit geldt voor excursies, maar bijvoorbeeld ook voor het huren van een auto als je een dagje rond wilt toeren.

Bikepacking

Europa is een goed ontwikkeld continent. Dit maakt Europa dan ook het ideale continent om op bikepack vakantie te gaan. Zoals de naam het al doet vermoeden is dit een backpackvakantie op de fiets. De meeste gebieden in Europa zijn goed te bereiken met de fiets en hierdoor ideaal voor een bikepack vakantie. Het voordeel van het vervoer met de fiets is dat je vrij bent om te gaan en te staan waar je wilt. Je bent niet afhankelijk van de tijden waarop het openbaar vervoer rijdt en hierdoor ervaar je écht het gevoel van vrijheid. Het grootste nadeel van de vakantie met de fiets is het feit dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Het is daarom erg belangrijk om de juiste middelen mee te nemen als je op vakantie gaat met de fiets. Denk hierbij aan één of meerdere bandenplaksetjes en een (elektrische) fietspomp van bijvoorbeeld Donrox. Mocht er dan onverhoopt toch iets gebeuren onderweg, dan kun je in ieder geval je fiets weer repareren en snel verder genieten van jouw vakantie!

Leave a Response