close
ReistipsVakantie

3 ultieme tips voor op reis met urineverlies

3 ultieme tips voor op reis met urineverlies

Heb je last van periodiek of geregeld onverwacht optreden van urineverlies? Dan kan dat, zeker als je geregeld op reis gaat (zoals een vakantie, een dagje uit of zakenreizen), erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er diverse maatregelen die je kunt nemen om de overlast die je van urineverlies ervaart te beperken en minimaliseren. In dit artikel zoom we in op de drie beste tips voor mensen die veel reizen en met urineverlies te kampen hebben.

1. Maak gebruik van kwalitatief hoogstaand incontinentiemateriaal

Door het dragen van betrouwbaar incontinentiemateriaal, zoals incontinentiemateriaal van TENA, kun je voorkomen dat je op je vakantiebestemming of een zakenreis te maken krijgt met het lekken van urine. Goed incontinentiemateriaal is op zo’n manier ontworpen, dat het verlies van urine niet zichtbaar is en je hiervan geen last ervaart. Een goed alternatief is gebruikmaken van TENA Pants incontinentiebroekjes. Dit soort broekjes breng je niet aan in je ondergoed, maar kun je als totaaloplossing gebruiken en in plaats van je ondergoed aantrekken. Zo heb je geen last meer van het urineverlies en kun je gaan en staan waar je wilt. Incontinentiebroekjes zijn zowel beschikbaar voor dames als heren. De broekjes zijn in allerlei maten en soorten verkrijgbaar, zodat er voor iedereen maatwerk mogelijk is.

2. Besteed aandacht aan je kledingkeuze

Door je kleding slim en doordacht te kiezen als je op vakantie gaat, een dagje uit bent of een zakenreis uitvoert, kun je de overlast ook beperken. Wanneer het onverhoopt toch misgaat, helpt het als je wat losser en comfortabel zittende kleding draagt die donker van kleur is. Zo valt een missertje een stuk minder op. Zorg er verder voor dat, als je kofferruimte dat toelaat, je altijd de nodige reservekleding bij je hebt voor als zich een ongelukje voordoet. Je kunt dan altijd nog je kleding vervangen. Het mooiste is natuurlijk als je van de kledingstukken die je meeneemt, een gelijkuitziende replica hebt die je dan aan kunt trekken. Je kunt je in een toilet, op je hotelkamer of op een andere plek dan snel omkleden, zonder dat dit anderen opvalt.

3. Zorg voor een handbagagetas die voldoende gevuld is

Door op reis een tas met handbagage mee te nemen, die goed is gevuld, kun je je ook efficiënt voorbereiden al je geregeld last hebt van urineverlies. Zorg ervoor dat je voldoende incontinentiemateriaal op voorraad hebt, evenals meerdere afvalzakjes. Neem ook deodorant of een verfrissend product mee, mocht zich een ongelukje voordoen. Vochtige doekjes, toiletpapier, een hygiënische handgel en reserve-ondergoed zijn ten slotte ook handig om mee te nemen. Je bent dan tot in de puntjes voorbereid op eventuele ongelukjes met urineverlies. Succes en geniet vooral van je vakantie en/of zakenreis, want genieten staat – ondanks je incontinentieproblemen – voorop en zorgt ervoor dat je de moed erin houdt!

Leave a Response