close
Het EK opzoeken; waar moet je sówíésó heen

De landen die deelnemen aan het EK spelen in diverse landen. Dit jaar worden er wedstrijden in elf verschillende steden gespeeld. Ondanks dat het einde van de corona pandemie lijkt te naderen, zijn de stadions nog niet volledig gevuld. Wel is elk stadion voor minimaal 30% gevuld met toeschouwers. In dit artikel lees je waar enkele wedstrijden plaatsvinden en wat er in de omgeving van de stadions te beleven valt.

Parken (Denemarken)

In Denemarken vinden er voetbalwedstrijden plaats in de stad Kopenhagen. Het stadion heet Parken en er is ruimte voor zo’n 38.000 toeschouwers. Echter, door de corona pandemie mag dit stadion maar voor 33% gevuld worden. Dit komt neer op een kleine 13.000 toeschouwers. Als je een wedstrijd in Kopenhagen wilt kijken, dan is het een aanrader om de Kleine Zeemeermin te bezoeken. Het is standbeeld dat hier staat is gebaseerd op het sprookje dat Hans Christian Andersen heeft geschreven. Het is een zeer klein standbeeld en op zichzelf niet erg indrukwekkend. Toch komen er dagelijks duizenden toeristen naartoe om er een foto mee te maken.

Johan Cruijff Arena (Nederland)

Als je graag een voetbalwedstrijd wilt bewonderen van het EK maar liever niet te ver reist, dan kun je een kaartje kopen voor een wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. De Johan Cruijff Arena bevindt zich in Amsterdam en is het vaste voetbalstadion van Ajax. In dit station kunnen circa 55.000 toeschouwers kijken naar een voetbalwedstrijd. Ook hier geldt er een beperking op het maximum aantal bezoekers vanwege corona. Het maximaal aantal bezoekers per wedstrijd is 33% van de daadwerkelijke capaciteit.

Estadio Ramoón Sánchez Pizjuán (Spanje)

Ook in Spanje vinden er EK wedstrijden plaats. Het gaat hierbij om één achtste finale en drie groepswedstrijden. De maximale capaciteit van dit stadion bedraagt 45.500 toeschouwers. Echter, ook hier mag er maar 1/3e van het totaal aantal mogelijke bezoekers worden toegelaten. Het stadion bevindt zich in Sevilla. Sevilla is een prachtige stad waar veel mensen naartoe trekken voor een onvergetelijke vakantie. Het staat bekend om de Plaza de Espanña en het koninklijk paleis genaamd Real Alcázar. Als je naar Sevilla wilt gaan voor een EK wedstrijd, dan is het zeker de moeite waard om er een kleine vakantie aan te koppelen.

Hoe maak je de wedstrijd nog spannender?

De EK wedstrijden zijn op zichzelf al erg spannend. Toch is het begrijpelijk dat je de spanning het liefst vergroot. Als je volledig op wilt gaan in een voetbalwedstrijd, dan kan je eventueel ook weddenschappen aan gaan. Zo kun je bijvoorbeeld een weddenschap aangaan met een vriend. Daarnaast kan je ook kijken of BetFIRST voetbalwedden iets voor jou is. Wedden op voetbalwedstrijden werkt erg eenvoudig. Bovendien kan je ook een uitleg bekijken die op de site is verwerkt. Echter, in de meeste gevallen is dat niet nodig omdat de site voor zich spreekt.

Tags : EKvoetbalWK

Leave a Response