close
Basistips voor verzorging op pad

De zomer is al een tijdje gaande. De mensen gaan vaker het huis uit om dingen te ondernemen. We hebben ook zó lang binnen gezeten. De behoefte aan frisse lucht is groot. Ben je van plan om binnenkort op pad te gaan? Dan kunnen de tips uit dit artikel goed van pas komen. Je lichaam heeft nogal wat verzorging nodig. Zeker in de buitenlucht. Lees verder als je wilt weten wat de basisproducten zijn voor op pad. Zo ga je goed voorbereid de deur uit.

Tip 1: Bescherm jezelf tegen de zon

De zon is onze beste vriend. Zonder de zon was er op aarde geen leven mogelijk. Toch heeft deze vriend een keerzijde. De zon straalt namelijk Uv-licht af. Dit is ontzettend schadelijk voor je huid. Het is van belang dat je voor dat je de deur uitgaat goed insmeert. Ga bij voorkeur voor een zonnebrand met hoge SPF-waarden. Bij HBB24 vind je een groot aanbod aan zonnebrand. Er wordt wel aangeraden om minimaal SPF 30 te gebruiken, maar SPF50 is beter.

Denk maar niet dat je dit alleen in de zomer moet doen. De zon schijnt heel het jaar door, ook al zien we hem niet door de wolken heen. Ook tijdens de winter wordt het aangeraden om je in te smeren. Zeker op wintersport. De sneeuw weerkaatst de zonnestralen recht op je gezicht. Plus, je bent dichter bij de zon, dus de straling is sterker.

Tip 2: Vergeet geen flesje mee te nemen

Bescherming is niet alleen wat er aan de buitenkant gebeurd. Je lichaam zal veel vocht nodig hebben om het hoofd koel te houden. Het is handig om een flesje water mee te nemen. Niets vervelender dan op pad zijn en last hebben van hoofdpijn. Voorkomen is beter dan genezen. Als je snel last hebt van de zon kun je ook preventief paracetamol meenemen.

Tip 3: Houd je hoofd koel

Om verder te gaan op hoofdpijn voorkomen, neem een hoofddeksel mee. Een hoed, pet of klep, het maakt niet uit. Het scheelt absoluut veel graden als je je gezicht uit de zon houdt. Van een zonnesteek wordt niemand vrolijk, dus weer goed voorbereid in deze hitte.

Tip 4: Bij zeer ongewone hitte, blijf thuis

Niet wat je wilt lezen als je plannen maakt, maar het kan echt megaheet worden in de zomer. Bij een graad of 30 kan het al zwaar voor je lichaam worden. Probeer als de zon op z’n hoogst staat jezelf rustig te houden. Zoek de schaduw op, drink genoeg water en bescherm je huid. Bij buitengewone hitte kun je beter je plannen wijzigen

Tags : verzorging

Leave a Response