close

Zon, zee en strand, meer heeft een mens vaak niet nodig om tot rust te komen. Ga jij straks ook in het buitenland de bloemetjes buitenzetten? Gelijk heb je. We hebben ondertussen wel wat vakantie verdiend, nietwaar? Wil je zeker zijn dat je niets vergeet tijdens het inpakken, lees dan gauw verder!

I would walk five hundred miles

Je hele schoenkast meenemen is overbodig, maar enkel sandaaltjes en slippers in je koffer stoppen zal je je beklagen. Een stevig paar comfortabele sneakers voor wandelingen in gezellige dorpsstraten van je favoriete vakantiebestemming zijn een absolute must. Op vakantie stap je heel wat af, vaak meer dan je denkt. Af en toe van schoeisel wisselen verkleint de kans op blaren en pijnlijke voeten. Voor zij die eerder avontuurlijk aangelegd zijn en graag op pad gaan in de bergen zijn klimschoenen aangeraden.

Een dagje aan het strand

Ah, The beach! Azuurblauw zeewater en hagelwitte stranden, we dromen er al even van. Maar nu kan het ook echt. Voor een bezoekje aan het strand zijn er aantal basics die je nodig hebt. Eerst en vooral wil je veilig kunnen zonnen. Een strandhoed, een strandlaken of plaid om je op neer te vlijen en zonnecrème met een degelijke beschermingsfactor is zowat alles wat je nodig hebt. Vergeet ook niet meer dan één bikinietje in je koffer te proppen, je zal zeker willen afwisselen. Na een paar dagen ben je die ene bikini sowieso moe en is het tijd voor een switch.

Je toilettas

Zoals eerder vermeld is zonnecrème een must. Al vanaf het landen op de luchthaven zal de felle zon je (hopelijk) verwelkomen en je tijdig insmeren is zoals je weet geen overbodige luxe. Je huid zal je later dankbaar zijn. Om te vermijden dat je om de haverklap naar de lokale drogisterij moet lopen, voorzie je je toilettas ook best van pleisters, een nagelschaartje en je favoriete shampoo. Vertoef je in een hotel? Dan kan je natuurlijk ook gebruik maken van de hotelzeepjes en conditioner uit dat kleine flesje, maar we weten allemaal dat deze nog niet half zo goed zijn dan het merk waar je thuis bij zweert. Now let’s talk make-up: don’t overdo it. Waterproof mascara, een wimperkruller, een frisse blush en een goudkleurige body bronzer will do the trick.

Bikini, zonnecrème, zonnehoed, plaid… check? Dan ben je helemaal klaar om te vertrekken! Nu kan het aftellen naar die droomvakantie beginnen. Relax and enjoy your holiday!

Tags : strand

Leave a Response