close

Amsterdam is een prachtige hoofdstad die veel te bieden heeft. Als er iets is dat mensen naar deze stad trekt, is het ongetwijfeld de ontspannen stadssfeer die je nergens anders ervaart. Wandelen tussen de gezellige grachten, musea bezoeken, winkelen, dineren op een boot, feesten en gewoon ontspannen zijn een van de vele mogelijkheden als de vraag: wat te doen in Amsterdam, gesteld wordt. Deze zorgeloze stad met zijn vriendelijke bevolking staat hoog aangeschreven bij toeristen uit alle landen van de wereld.

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is aan de Prinsengracht in Amsterdam gelegen. Het opende de deuren in 1960 en is met zijn 1 miljoen jaarlijkse bezoekers uitgegroeid tot één van de bekendste museums van Nederland.

Het museum gaat over het verhaal van het Joods meisje Anne Frank en haar familie. Aan de hand van video’s, citaten, foto’s en originele voorwerpen kom je meer te weten over Anne Frank en haar familie. Het laat bij veel bezoekers ongetwijfeld een diepe indruk na. Je kan er ook de draaibare kast bewonderen die de ideale onopvallende toegangsdeur was tot het Achterhuis. De plaats waar dat Anne Frank & haar familie ruim 2 jaar ongestoord konden verblijven.

Rijksmuseum

Het meest bezochte museum van Nederland is zonder twijfel het Rijksmuseum. In het gigantische museum wandel je door meer dan 200 verschillende zalen en geniet je van de beste kunstwerken uit de 18de eeuw. De vaste collectie bestaat uit maar liefst 8000 topstukken. Je komt stukken tegen van Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Johannes Vermeer, Karel Appel, Jan Willem Pieneman en Frans Hals. Het bekendste schilderij in het assortiment is ‘de Nachtwacht’. Je kan ook even gaan ontspannen in de tuinen van het Rijksmuseum en een hapje eten in het Rijks restaurant.

NEMO Science Museum

Het is een wetenschappelijk museum waarbij je dingen kan onderzoeken op gebied van natuurkunde, biologie, gedragswetenschappen en scheikunde. In dit technologiemuseum zijn tevens verschillende tentoonstellingen te vinden die onderverdeeld zijn in diverse thema’s zoals astronomie, energie, mensen, natuurverschijnselen, techniek, enzovoort. Het museum is gevestigd in een bijzonder mooi en uniek gebouw in de vorm van een gigantisch groen schip aan het Oosterdok. Tevens kan je bovenop het dak genieten van een prachtig uitzicht over Amsterdam.

Het Vondelpark

Het Vondelpark is de ideale plek in de Amsterdam om tot rust te komen. Het stadspark is populair zowel onder de toeristen alsook onder de lokale inwoners. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen het Vondelpark dat vlakbij het Rijksmuseum is gelegen. Dit komt ook grotendeels omdat er in de lente en zomer optredens worden georganiseerd. Daarnaast vinden er ook regelmatig dans-, comedy-, jeugd- en theatervoorstellingen plaats. De naam van het stadspark verwijst naar de beroemde 17de eeuwse dichter Joost van den Vondel.

Over The Edge

Op het dak van de Amsterdamse Toren A’Dam Lookout prijkt de hoogste Europese schommel op ongeveer 100 meter hoogte. De naam Over The Edge komt van het feit dat je letterlijke over de rand van het gebouw heen schommelt. Met je online ticket en je vooraf geboekte tijdslot, mag je schommelen gedurende 20 minuten. Zo kun je genieten van het indrukwekkende panorama over het centrum en het oosten van de Nederlandse hoofdstad. Je kunt onder andere een blik werpen op de

treinen en het Centraal Station terwijl de adrenaline door je lichaam stroomt.

Tags : amsterdam

Leave a Response