close
46875644

Hiken en kamperen, vooral midden in de natuur, zijn avontuurlijke ondernemingen. U bent optimaal vrij en heerlijk een met de natuur. Dit heeft echter voordelen maar zeker ook z’n nadelen. Als u door een bepaald insect gebeten wordt, uzelf verwond of ziek wordt dan bent u in eerste instantie op uzelf aangewezen. Derhalve is het zeer verstandig om een goed uitgeruste firstaid-kit mee te nemen. Maar wat stopt u daar eigenlijk allemaal in? Wij geven u advies over welke artikelen u echt niet kunt missen bij een vakantie in de buitenlucht.

Verbinden

De meest voorkomende ongemakken bij een hiking zijn verwondingen. Dit kunnen schaafwonden zijn, sneeën maar ook blaren die het lopen soms ernstig verhinderen. Zodoende adviseren we u sowieso voldoende blaarpleisters en wellicht zelfs brandpleisters mee te nemen. Zeker in het begin van uw vakantie kunt u hier last van krijgen. Ook gaasjes, verband, sterilon of jodium en grote ‘normale’ pleisters dient u eigenlijk standaard in uw pakket te hebben zitten. Vergeet ook een handig klein schaartje niet bij te voegen.

Insectenbeten

In de zomer, zeker in gebieden met veel water, kunnen allerhande steekvliegen, muggen en horzels rondvliegen. Vooral van horzelsteken of dazensteken kunt u behoorlijk veel last krijgen. Prikweg is een goed middeltje om zowel de allergische reactie van de huid te temperen alsmede deze insecten op afstand te houden. In gebieden met kans op malaria is naast malariapillen ook muggenspul met een hoog percentage DEET onmisbaar. Een klamboe in de tent is in zulke omstandigheden ook een vereiste.

Medicijnen

Welke medicijnen moet ik precies meenemen? De meest standaard zijn natuurlijk pijnstillers. Vergeet natuurlijk ook absoluut niet de medicijnen die u nodig heeft als u bijvoorbeeld suikerziekte of iets dergelijks onder de leden heeft. Ontsmettingsmiddelen zoals de eerder genoemde sterilon en jodium horen ook standaard bij een firstaid-kit. Eventueel zou u medicijnen ten behoeven van verkoudheid in kunnen pakken. Het komt wel eens voor dat wandelaars kou vatten door wisselende weersomstandigheden in de bergen.

Tags : ehbohikenkamperen

Leave a Response