close
Parkeren en vliegen vanaf Rotterdam Airport

Vanaf Rotterdam Airport kun je vliegen naar ruim 50 Europese bestemmingen. Ben je van plan om te vliegen vanaf Rotterdam en reis je met de auto naar de luchthaven? Er zijn verschillende mogelijkheden waar je de auto kunt parkeren.

Rotterdam The Hague Airport

Je kunt vanaf Rotterdam vliegen naar vele bestemmingen in Europa. De 5 populairste bestemmingen zijn: Londen, Alicante, Malaga, Faro en Ibiza. Het grootste gedeelte van alle vluchten wordt uitgevoerd door luchtvaartmaatschappij Transavia. Jaarlijks worden er zo’n 2 miljoen passagiers verwerkt op Rotterdam Airport. Hiermee is het de op één na grootste regionale luchthaven van Nederland. Er is één start- en landingsbaan en één vertrekhal. De vertrekhal is volledig vernieuwd en uitgebouwd in 2020.

Parkeren op de luchthaven zelf

Op Rotterdam Airport zijn er verschillende parkeerterreinen waar de auto kan worden geparkeerd. Alle parkeerterreinen zijn op loopafstand van de luchthaven gelegen. Voor 8 dagen parkeren betaal je €87,50 op “P1 & P3 Parkeren en Vliegen”. Dit zijn de goedkoopste parkeerterreinen gelegen op ongeveer 5 minuten lopen van de luchthaven.

Het duurste parkeerterrein is “P2 Business Parking” direct voor het luchthavengebouw. Binnen 1 minuut lopen ben je al op de vliegveld. Dit parkeerterrein is uitermate geschikt voor kort parkeren. Lang parkeren is ook mogelijk op P2, hier staat wel een fors prijskaartje tegenover. Voor 8 dagen parkeren betaal je namelijk ruim €340,-.

Parkeren bij een alternatieve parkeeraanbieder

Niet alleen op het vliegveld zelf kun je jouw auto parkeren. Er zijn ook verschillende alternatieve parkeerbedrijven rondom de luchthaven gevestigd. Deze parkeerterreinen zijn beveiligd, afgesloten en bieden een shuttle service aan. Met de shuttle service wordt je naar het vliegveld gebracht en weer opgehaald. De shuttle service is inbegrepen in het parkeertarief. Voor 8 dagen parkeren betaal je ongeveer 50 euro inclusief shuttle service. Een stuk goedkoper als op het vliegveld zelf!

Alle parkeermogelijkheden op een rijtje

Waar kun je nu het beste je auto parkeren? Op één van de parkeerterreinen van het vliegveld zelf of juist bij een alternatieve parkeeraanbieder? Vergelijkingswebsite Parkerenrotterdamairport.com helpt jou bij het vinden van een betrouwbare en voordelige parkeerplek. Je kunt de verschillende parkeerfaciliteiten op- en rondom het vliegveld vergelijken op prijs, afstand en waardering van klanten. Met de handige vergelijkingstool heb je in één overzicht alle opties op een rijtje. Per aanbieder kun je recensies lezen en meer informatie vinden. Is het bijvoorbeeld mogelijk om overdekt te parkeren, je auto te laten wassen of te kiezen voor valet parking?

Bij valet parking rijd je zelf naar de luchthaven en geef je jouw auto af aan de medewerker van het parkeerbedrijf waar je een reservering hebt gemaakt. Er wordt een korte voertuigcheck gedaan en de kilometerstand wordt genoteerd. Bij terugkomst van je vakantie staat je auto weer klaar en kun je snel je reis voortzetten.

Tags : parkerenrotterdamvliegen

Leave a Response