close

Als mensen een muts dragen dan denk je al snel dat ze dat doen vanwege de kou. In de meeste gevallen is dat ook zo. Eén derde van de lichaamswarmte verdwijnt via een onbedekt hoofd. Om jezelf warm te houden in de winter is het dus verstandig om een muts te dragen. Daarnaast zorgt een muts er ook voor dat de UV straling het hoofd niet bereikt. Zeker in de bergen is het belangrijk om een muts op je hoofd te hebben. Hoe hoger je komt, hoe sterker de UV straling. De UV straling neemt snel toe en zelfs als het bewolkt is bereiken de stralen ons. De zonkracht kan verbranding, een zonnesteek of in het ergste geval huidkanker veroorzaken. Draag daarom altijd een muts of een ander hoofddeksel zodra je van plan bent een wandeling te maken; zowel in de zomer als winter.

Op reis naar een koud land

Een dikke winterjas, sjaal en een muts zijn geen overbodige luxe als we reizen naar een koud land. Over het wel of niet meenemen van deze spullen hoef je waarschijnlijk niet zo lang na te denken. Ga goed voorbereid op reis. Of je nu op wintersportvakantie gaat, een sneeuwwandeling maakt of buiten een sneeuwpop gaat opzetten, een muts komt altijd van pas. Het zorgt ervoor dat je lekker warm blijft en er geen sneeuw op je hoofd komt. Ook in de winter kan UV straling op grote hoogte schade toebrengen. Bescherm jezelf daarom met o.a. zonnebrandcrème, een zonnebril en een muts.

Op reis naar een warm land

Op vakantie naar een warm land. Wat neem je mee? Zwemkleding, handdoeken, slippers, zonnebrand… Je denkt logischerwijs direct aan de standaard vakantiespullen. Maar hou je ook van hiken of het maken van een korte wandeling in de bergen, zorg er dan voor dat je de juiste wandeluitrusting bij je hebt. Niet alleen de juiste kleding, wandelschoenen en backpack heb je nodig, ook een muts mag niet ontbreken. Want zodra je hoger komt, wordt het al snel kouder. Met een muts houd je jezelf ook op grote hoogtes warm. Als je veel in beweging bent, dan krijg je het al snel warm. Daarom adviseren wij om tijdens een reis naar een warm land geen dikke muts aan te schaffen. Kies in dit geval voor een wat dunnere muts.

Meenemen als give-away

Wil jij je bedrijf zowel nationaal als internationaal op de kaart zetten? Dan hebben wij de gouden tip. Laat mutsen borduren met jouw bedrijfslogo, naam of tekst en vergroot zo je naamsbekendheid. Deel ze zelf uit aan de locals of kies ervoor om een grote oplage geborduurde mutsen weg te geven aan organisaties die trektochten en wandelreizen organiseren. Zij kunnen dan vervolgens wandelaars verblijden met dit warme geschenk. Een win-win situatie; niet alleen zorg jij ervoor dat wandelaars het warm houden, ook maakt deze doelgroep gratis reclame voor jouw bedrijf.

Leave a Response