close

In je eentje op pad naar een onherbergzaam gebied of een land waar je je amper verstaanbaar kan maken komt natuurlijk met enkele risico’s. Hoewel de soep in de praktijk niet zo heet gegeten zal worden zijn er een paar valkuilen die je moet zien te ontwijken om van je backpackavontuur een groot succes te maken. We zetten er hier enkele voor je op een rijtje.

Gevaarlijke gebieden

Ondanks goed onderzoek kan je per ongeluk toch in gevaarlijke gebieden terecht komen. Dit gaat niet alleen om door mensen gecreëerd geweld, want ook de natuur kan tegenzitten. Wat te denken van een aardbeving of orkaan die onverwachts de kop opsteekt. Wanneer er een gevaarlijke situatie ontstaat is het vooral zaak om kalm te blijven en informatie in te winnen van experts over de best te nemen route.

Tegenvallende bestemmingen

Een minder ernstig, maar toch vervelend, risico zijn tegenvallende bestemmingen. Je kent vast wel de vele voorbeelden die viraal zijn gegaan. Locaties, landen of steden die er op Instagram prachtig uitzien maar in het echt helemaal niks voorstellen. Doe daarom uitstekende research voordat je je bestemming vastlegt en ga niet af op één mooi verhaal of één aangepaste foto van een hotspot die te mooi lijkt om waar te zijn.

Oplichters

Erg vervelend zijn oplichters die precies weten wat er valt te halen bij backpackers. Bekende voorbeelden hiervan zijn oplichters die voorstellen om gezellig een biertje in een kroeg te gaan drinken om vervolgens de vaak met de café eigenaar afgesproken enorme rekening door jou te laten betalen. Wees beducht op oplichters, maar wantrouw daarentegen ook niet iedereen die je aanspreekt.

Per ongeluk de wet overtreden

Nog een vervelende actie is het per ongeluk overtreden van wetten en regels. Elk land heeft zijn eigen formele maar ook informele regels. De logica mag soms voor jou als buitenstaander ontbreken, maar als je ergens gaat rondreizen dan is het jouw verantwoordelijkheid om hier kennis van te nemen. Hier valt bijvoorbeeld ook gokken of online gokken onder. Het kan verboden zijn, maar dit verbod zou ook alleen voor de lokale bevolking kunnen gelden, terwijl jij dit als toerist wel mag. In Azië komt dit veel voor.

Onvoorspelbaarheid is juist de uitdaging!

Belangrijk is juist om je niet nodeloos zorgen te maken om de risico’s die gepaard gaan met backpacken. Het onbekende en de onvoorspelbaarheid is juist wat het zo mooi maakt, anders kan je net zo goed niet vertrekken!

Tags : gevaarlijke gebiedenongelukkenveiligheid

Leave a Response