close
Wat is de beste autoverzekering voor op vakantie

Gaat u op vakantie en wilt u weten of uw huidige autoverzekering een passende dekking heeft? Check uw autoverzekering goed, deze biedt vaak dezelfde dekking in binnen- en buitenland. Het hangt echter wel af van de exacte dekking van uw autoverzekering in het buitenland. Lees daarom bij het kopen van een autoverzekering goed de voorwaarden van de verzekering om vervelende situaties te voorkomen.

Autoverzekering op jouw reis

De drie standaard verzekeringen voor de auto zijn:

  • WA
  • WA en Casco
  • All-risk

De WA-verzekering vergoedt alleen schade die u aan anderen toebrengt. Deze verzekering vergoedt dus geen schade aan uw eigen auto. De beperkte cascoverzekering van WA vergoedt niet alleen schade aan anderen. Ook voertuigschade veroorzaakt door hagel en storm, bliksem, branden en explosies, ruitschade, diefstal en poging tot diefstal valt onder de beperkte aansprakelijkheidsverzekering.

Geen risico? Neem all-risk

All-risk verzekeringen zijn de meest uitgebreide verzekeringen. Met deze verzekering vergoedt uw eigen verzekeringsmaatschappij ook de schade aan uw eigen auto veroorzaakt door de aanrijding. Daarnaast valt vandalisme ook onder deze uitgebreide verzekering.

Een andere optie is om tijdens de vakantie een auto te huren. Voor autoverzekeringen voor huurauto’s en autoverzekeringen voor uw eigen auto gelden andere voorwaarden. Hoe zit het met de autohuurverzekering? Bijna elke huurauto wordt standaard geleverd met een aansprakelijkheidsverzekering. In de meeste landen/regio’s is deze verzekering verplicht. Verzekeringen van leasemaatschappijen, zoals een aansprakelijkheidsverzekering, komen meestal bovenop de standaard WA-verzekering. Zorg er bij het verzekeren van uw huurauto voor dat de auto inderdaad verzekerd is door een derde partij. Ook is het noodzakelijk om de lokale regelgeving te raadplegen en op basis daarvan te bepalen of een aanvullende verzekering nodig is.

Vakantie autoverzekering

Rijdt u met uw eigen auto naar het buitenland op vakantie? Dan is het erg handig en in sommige gevallen verplicht om je groene kaart bij je hebben. De groene kaart is een verzekeringsbewijs waarmee u kunt aantonen dat uw auto verzekerd is en deze kunt u internationaal gebruiken. Het voordeel van de groene kaart is dat deze in heel Europa op dezelfde manier is opgesteld, zodat deze ook goed leesbaar is door de politie in het buitenland.

Daarnaast staat op de groene kaart vermeld in welke landen/regio’s u een autoverzekering heeft afgesloten. Staat uw vakantieland er niet bij? In de meeste gevallen kunt u ervoor kiezen om een ​​verzekeringsbewijs aan de grens aan te schaffen.

Een extra aanvullende verzekering op vakantie

Er zijn ook opties om een ​​aanvullende verzekering in het buitenland af te sluiten. Sommige aanbieders hebben daarvoor speciale buitenlandmodules. U kunt denken aan pechhulp, vervangend vervoer of vergoeding van extra overnachtingskosten.

Tags : autoverzekering

Leave a Response